Kelebek Operasyonu’ndan çete lideri olarak 14 yıl hapis cezası alan ve Ergenekon davasından tutuksuz yargılanan Sedat Peker, futbolda şike soruşturmasıyla ilgili Taraf’a konuştu. Polis fezlekesinde şike çetesiyle irtibatlı olduğu ve çeteyi yönlendirdiği iddia edilen Peker “İsmi geçen kişilerin sadece üç tanesi ile özel günlerde karşılıklı kutlama mesajı yollamışızdır. Yine basında ‘Erkan Korkmaz’ vasıtası ile kendileriyle irtibat kurduğum yazılmaktadır. Erkan Korkmaz benim ‘yasal vasimdir.’ Bu konu hakkında söyleyeceğim çok şey var ama burada açıklamalarımı tamamlamak istiyorum” dedi.

 

Kimse ziyaretime gelmedi

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen futbolda şike operasyonun yankıları halen sürüyor. Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘futbolda şike’ fezlekesinde, çete liderliği suçlamasıyla tutuklanan Sedat Peker hakkında çarpıcı bilgiler yer aldı. Şike çetesini yönettiği ve yönlendirdiği iddialarına karşın Taraf’a açıklama yapan Sedat Peker, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek “Yedi senedir cezaevinde yatmaktayım. Kamuoyunu meşgul eden “Şike Operasyonundaki” isimler bahsedildiği gibi benim adıma hareket ediyor olsalardı veya bahsedildiği kadar kendilerini bana yakın görselerdi, senelerdir ya ziyaretime gelirlerdi ya da haftalık telefon konuşmalarıma gelerek benimle sohbet ederlerdi” dedi.

 

Kormaz benim vasimdir

Polis fezlekesinde göre Sedat Peker ile dışarıda bulunanlar arasındaki bağlantıyı ise Erkan Korkmaz kuruyordu. Şike soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınan şüphelilerle Sedat Peker arasındaki iletişimi sağlayan Korkmaz, cezaevinden dışarıya mesajları iletiyordu. Fezlekedeki iddiaları kabul etmeyen Peker şunları söyledi: “Basında Erkan Korkmaz vasıtası ile çeteyle irtibat kurduğum yazılmaktadır. Erkan Korkmaz ismindeki kişi T.C. Mahkemelerinin tayin ettiği, belirlediği benim ‘yasal vasimdir. Kendisinin kanuni sorumluluğu ve görevidir zaten bu. Önemli olan görüşmelerde yasadışı bir şey olmuş mudur? Benim bayram tebriklerimin kandil kutlamalarımın haricinde yasadışı bir şeyler görüşmüş müdür? Zaten ismi geçen kişilerin sadece üç tanesi ile özel günlerde karşılıklı kutlama mesajı yollamışızdır. Ben yedi senedir cezaevindeyim. Bu yedi senede birçok şey değişti. İnsanlarla diyaloglarım ve ilişkilerim de bu değişimin içerisindedir.

 

Söyleyecek çok şeyim var

Sadece normal ve huzurlu bir hayat yaşamak istiyorum. Bunun içinde elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ancak her tanıdığım insanın yaptığı şeylerde benim ismim bu şekilde kamuoyuna getirilirse ben nasıl normal bir hayat yaşayabilirim ki? Ben kendimden eminim bu yüzden dolayı gönlüm rahat. Benim için Trabzonspor’un şampiyon olması, Fenerbahçe’nin 10 kez şampiyon olmasından çok daha önemlidir. Yine de gönlümüz ister ki Yüce Mahkeme bu arkadaşlar hakkında beraat kararı verse de kamuoyunda aklanmış olsunlar. Tabii ki takdir yüce mahkemenindir. Bu konu hakkında söyleyeceğim çok şey var ama burada açıklamalarımı tamamlamak istiyorum.”

 

Peker’in adamlarını kongreye çağırdı

Önceki gün savcıya yedi saat ifade veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a 18 Mayıs 2011’deki mali genel kurulda yaşananlar sorulmuş. Yıldırım “mali genel kurul öncesi yönetime muhalif bazı Fenerbahçelilerin gazete ilanıyla kulüp hesaplarında usulsüzlük yapıldığını ima ettikleri Yıldırım’ın da genel kurulda yaşanacak muhalefetin önüne geçmek için ve yapılan usulsüzlükleri örtbas etmek amacıyla Sedat Peker ile bağlantılı oldukları bilinen İbrahim İşçen ve Abdullah Başok’u yanlarında bulundurduğu ve çevresine gözdağı verdiği muhalif Hulusi Belgü’yü kastederek “Hulusileri. Mulusileri dövdüreceğiz tamam hepiniz kongreye gelin” şeklinde Şekip Mosturoğlu’na kavga dövüş atsınlar dışarı şeklinde talimatlar verdiği sorusu için “Kızgınlıkla ve kırgınlıkla ben kulüp için sporcularımızla birlikte maça giderken bu sözleri sarf etmiş olabilirim. Ancak iddia edildiği gibi bir şey yaşanmamıştır” dedi.

 

Silivri ile bağlantıyı Korkmaz kurdu

Cezaevi’nde bulunan Sedat Peker’in “O benim yasal vasimdir” dediği Erkan Kormaz’ın adı Emniyet Müdürlüğü tarafından futbolda şike soruşturmasıyla ilgili hazırlanan fezlekekede geçiyor. Fezlekede Erkan Korkmaz’ın halen Silivri Cezaevi’nde bulunan Peker’le dışarıdaki şahıslar arasındaki bağlantı sağladığı, Peker’in mesajlarını dışarıya ilettiği, şüphelilerin de başta Bülent Uygun olmak üzere Peker’le Korkmaz üzerinden iletişim sağladıkları iddia edildi.

 ‘Kaçacak’ haberi beni kırdı

Aziz Yıldırım’ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’na verdiği ifadenin bir bölümü, sarı-lacivertli kulübün internet sitesi aracılığıyla duyuruldu. Aziz Yıldırım’ın, Fenerbahçe internet sitesinde yer verilen ifadesinin bazı bölümleri şöyle: “Verdiğim ifade içerisindeki suçlamaları kabul etmediğimi zaten belirttim. Bunları yapmadığımı da vicdanen belirtiyorum. Gizlilik ilkesine rağmen yayınlarda devletin emniyetinde çektirdiğim resimlerin kamuoyuna yansıması ve sanki suçluymuşum gibi kamuoyu oluşturmaya çalışılması, Taraf ve Fotomaç gibi yayın ilkelerine uymayan iki gazetenin Kıbrıs’a kaçacağımı belirtmesi beni derinden yaralamıştır.

Ben bu ülkenin evladıyım. 60 yaşındayım. Bu yaşımdan sonra da yaşayacağım topraklar Anadolu’dan başka yer olamaz. Öldüğüm zaman yatacağım mezarımın yeri de bellidir. Rahatsızlıklarım, sağlık sorunlarım var. Kalbimde stent takılı, damarımda tıkanıklık var, böbreğimde kist var, şeker ve tansiyon hastalığım var. Son sözüm de tüm Fenerbahçelilerin söylediği gibi ‘Darağacında olsam da son sözüm Fenerbahçe’ olacaktır.’’ Bu arada Yıldırım’ın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tetkiklerinin devam ettiği bildirildi.