© Amerika’da birkaç yıl üst düzey yönetici olarak çalışıp Türkiye’ye geliş ve girişimcilik... Şimdi kendisi kahve zinciri Caffe Nero’ların Türkiye’deki yüzde 50 ortağı. Endeavour kurucu üyesi, kadın girişimci.

ÖZLEM YÜZAK

İyi eğitimli, başarılı ve şanslı bir kadın girişimci Işık Keçeci Aşur. Zaten şansını kendisi de inkâr etmiyor... Hatta söyleşiye Ben şanslı bir kadınımdiye başladı. Türkiyenin kadın gerçeğinin, kadın sorunlarının çok uzağında olduğunu düşünebilirsiniz. Ama durun,bundan bize nedemeyin, Işık Keçeci Aşurun öyküsünden de öğrenilecek çok şey olduğunu düşündüm. Özellikle de gençlerin. Ayakta durmayı öğrenebilmek, aile ortamı, insanın kendi yolunu kendisinin çizmesi, hatalarından dersler çıkararak ilerleyebilmek, sevginin gücü Gaziantepli bir aileden geliyor Işık Keçeci Aşur. Eğitime son derece önem veren, hali vakti yerinde bir ailenin 3 çocuğunun en küçüğü. Anne hukuk eğimine başlamış ama tamamlamamış; en büyük arzusu 3 çocuğunu da Robert Kolejde okutabilmekmiş. Disiplini sevgiyle harmanlayarak bunu başarmış. Ardından Boğaziçi Üniversitesinde ekonomi okumuş Işık Keçeci. Bir süre Türkiyede profesyonel iş yaşamı... Sonra çok iyi bir noktadayken Eğitimimde eksik olan bir şeyler vardiyerek genel müdürü olduğu şirketten ayrılıp Harvard Business Schoola başvurarak MBA yapış, Amerikada birkaç yıl üst düzey yönetici olarak çalışıp Türkiyeye geliş ve girişimcilik... Şimdi kendisi İngiliz kahve zinciri Cafe Neroların Türkiyedeki yüzde 50 ortağı. Endeavour kurucu üyesi, girişimci...

Bana ayakta durmayı öğreten bir ailem olduğu için şanslıyım her şeyden önce. Sevgi ile büyüten, paranın insan yaşamında amaç değil araç olduğunu vurgulayan. Akşam yemeklerimizde daima bir aradaydık; sohbetler, sofrada Dostoyevski, Tolstoy tartışmaları ile büyüdük, dizi izlemek yerine Türk yazarlarını karşılaştırırdık ailece. Robert Kolejde okudum ama daima harçlığımı ders vererek çıkardım, kendimi sürekli olarak geliştirmek üzerine kurguladım yaşamımı…” diye söze başladı.