İlhan Cihaner ile  son HSYK seçimlerini, seçimi kazanan Yargıda Birlik Platformunu konuştuk. Chaner bizim sohbeti söyleşi şeklinde sürdürme talebimiz üzerine 16 Ocak günü Hakim Sevgi Övüç’ün duruşması için İstanbul’a geleceğini, söyleşiyi İstanbul’da yapabileceğimizi söyledi.

Cihaner, son HSYK seçimini kazanlar arasında iyi hakimlerin olduğunu, yeni HSYK için bir şey söylemenin erken olduğunu söylüyor.

Yargıda Birlik Platformu’nun dernekleşmesi üzerine ise “bileşenleri arasında Adalet Bakanlığı’nın bulunduğu bir meslek örgütü üyesi hakim ve savcıların hakkını nasıl savunabilir?” diyor.

HSYK üzerine; Cihaner HSYK’nın “ ilk uygulamaları olumlu görünmüyor” diyerek şöyle devam etti:

“Konya’da 16 yaşındaki çocuk için takipsizlik kararı veren savcının Zonguldak’a sürülmesi,  eski Sincar Ağır Ceza Mahkemesi başkanının cezasının kaldırılmaması kötü örneklerdir.”

haber.sol Osman Kaçmaz haberini şöyle vermişti:

HSYK'nın AKP'ye yakın üyeleri, eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın kınama cezasını kaldırmama yönünde oy kullandı. Kaçmaz, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan’ın yargılanması yönünde kararlara imza atan kişi olarak biliniyor.

İlhan Cihaner ile HSYK, Yargıtay , yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı üzerine söyleşimiz yarın, söyleşiyi önümüzdeki günlerde yayınlayacağız.

adaletbiz