Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Bahadır Baş, Ordu’da bilirkişilik temel eğitimini verecek tek kurumun SMMM Odası olduğunu belirterek, ‘ Bilirkişilik temel eğitimlerini tamamlamayanlar artık bilirkişilik yapamayacak’ dedi.

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında bilirkişilik eğitimleri başladı. Yrd. Doç. Dr. Ercan Sarıcaoğlu, Doç. Dr. Recep Narter ve Ordu SMMM odası eğitmenlerinin vereceği 24 saatlik program ile bilirkişilik eğitimleri birinci dönemi tamamlanacağı belirtildi.

“İlk ve tek kurumuz”

Başkan Baş, bilirkişilerin hayati öneme sahip olduğunu söyleyerek, “Ordu ilinde Bilirkişilik eğitimi veren ilk ve tek kurumuz. Hukuki konuların en yetkini olduğu kabul edilen hâkimin, uyuşmazlığı giderebilmek için ihtiyaç duyduğu, hukuk dışındaki, özel veya teknik bilgiyi ona sunan gerçek veya tüzel kişiye bilirkişi denilmektedir.Bilirkişiler tarafından sunulan raporların mahkemeler tarafından verilen kararlarda büyük önemi bulunmaktadır. Bu nedenle bilirkişilik görevi yapanlar tarafsız, objektif, bilim ve fenin gerektirdiği kurallar çerçevesinde rapor tanzim ederek mahkemelere sunması adalet terazisinin doğru tartması açısından hayati öneme sahiptir” dedi.

“168 müracaat”

Eğitimlerin devam edeceğini aktaran Baş; “Bilirkişilik Kanunu ile getirilen yeniliklerden biri olan bilirkişilik temel eğitimi, bilirkişi adaylarının mesleklerine ve uzmanlık alanlarına yönelik bir eğitim olmayıp bilirkişilik görevinin ifası sırasında ihtiyaç duyacakları temel bilgilerin verildiği bir eğitimdir. Eğitimler 18 saat teori, 6 saat uygulama olmak üzere 24 saat süresi bulunmaktadır. Odamızda 1.Dönem eğitimleri olarak çeşitli meslek gruplarından 168 kişi müracaat etmiş, yedi eğitim sınıfı açılmış olup Kasım ayı içinde eğitimlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Haber merkezi

http://www.orduhayatgazetesi.net/guncel-haberler/bilirkisi-egitimi-smmmden-sorulur.html