Bu sabah gazetelerde yer alan “Çok Eşlilik Yasal Olsun” haberi, kasetlerin üstüne tabir yerindeyse cuk oturdu bence. AKePe’nin Anayasa’dan önce bu konuda acil olarak yasal düzenleme yapmasında yarar var. Hatta, İran ve bazı ülkelerde uygulanmakta olan “muta nikahı” için de bu çerçevede bir yönetmelik hazırlanmalıdır.
Olası bir kaset bombardımanına karşı pek muhterem AKePe’li beyler için bunun çok pratik bir çözüm olacağını düşünüyorum. AKePe’nin pek işine gelmez ama, böylece MHP’li Mehmet Ekici gibi pişmanlıkla beyanda bulunacaklar için de bir çıkış yolu bulunmuş olur.
Şaka bir yana (Olan bitenin şakaya gelir yanı kalmadı.) türbana özgürlük taleplerinin sonunda harem kurma ruhsatı taleplerine kadar varabileceği beklenmeliydi.
Şimdi görev, çok eşliliğin gerekliliği konusunda halkı “bilimsel” olarak ikna etmesi gereken ulemada. İnsan fıtratının neyi gerektirdiği, biyolojik ve psikolojik olarak erkeklerin ihtiyaçlarının ne olduğu, sosyolojik bakımdan çok eş almanın kadınlara sağlayacağı yararlar ile “Kürt Meselesi”nin çözümü için ne denli “çılgın” bir proje olduğu konularında fetvalarını bekliyoruz muhteremlerin.
***
“İnsan insanın kurdudur.”
…ve kadın da insandır.
Saygılarımla.
 
Av. Abdurrahman Bayramoğlu
 
yeniyaklaşımlar.net