Sevgili Arkadaşlar,
Gazetecilik yaptığım 1963 yerel seçimlerinde görevim gereği her partiye aynı uzaklıkta durdum.
Yargıçlık yaptığım yıllarda sürekli olarak İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları yapmanın verdiği alışkanlıkla tarafsızlığımı korudum.

Elbette her seçimde ben de oy kullandım ama eşime bile “şuna oy ver” demedim.
Şimdi artık özgürüm ama gene de tarafsız davranmak içime işlemiş.
Fakat öyle günler yaşıyoruz ki hukuku ve yasaları savunmak da adeta “taraf olmak” olarak yorumlanıyor.
1963’de gazeteci olmak tarafsızlık gerektirirken bugün açıkça TARAF adıyla hem de ne biçim tarafgirlik yapılması, demokrasi olarak yutturuluyor.
 
Yargıçlığımda “ben ancak Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ten ve yaşamımızın dayanağı Cumhuriyet’ten yana tarafım” diyebiliyorduk. Bugün de açıkça söylüyorum Atatürk’ten ve Cumhuriyet’ten yana olmak benim için en önemli görevdir.
 
Bir yargıç, önüne gelen dosyada yasalara aykırı davranana ceza verince, bu onun tarafsızlığıyla orantılı olarak toplumu tatmin eder.
Aşağıdaki mesajda anlatılanları bir yargıç gözüyle irdelediğimde yapılan eşitsizlik ve yasalara aykırılık beni isyan ettirdi. Bu kadar, eşitsiz ve yasadışı uygulamalar hiçbir bahaneyle açıklanamaz. Okuyun siz de bilgi sahibi olun!
 
Günlerdir gelen bu ve bunun gibi bilgiler sonucu artık bu seçimde açıkça CUMHURİYET GÜÇBİRLİĞİNİ desteklemeğe karar verdim.
Görüşümü beğenmek zorunda değilsiniz. Elbette herkes aynı görüşe oy vermeyecek. Ama seçimlerde yalnız politikacılar değil, kamu görevlileri dışında her yurttaş, yasalar çerçevesinde birbirini kendi görüşleri doğrultusunda ikna etmeğe çalışır. Ben de seçime kadar, elimden geldiğince Atatürk, onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü doğrultusunda sizlere görüşlerimi açıklayacak ve onayladığım açıklamaları sizlere yansıtmaya çalışacağım.
Önümüzdeki seçimler, bizi parçalamak isteyen yabancı güçler ve yerli yardakçıları için ne kadar önemliyse ülkemiz ve halkımız için daha çok önemli. Onlar her türlü yalan, dolan ve entrikalarla her yandan bizleri kandırmaya çalışırken bizler aval aval sakız caklatacak değiliz. Anlayışla karşılayacağınızı umarım.
Selam ve sevgilerle…
Av.Ömer YASA