40 bin kişilik polis kuşutması altındaki Taksim'de, 1 Mayıs’ın bu sene de aynı heyecanla, bir bayram havasında kutlanacağına inanıyormuş TÜSİAD... "İşçi sınıfı" ile tekelci burjuvaji arasındaki bu dayanışma ruhu, bu BAYRAM HAVASI sizin de midenizi bulandırmıyor mu? Kapitalizme ve emperyalizme karşı savaşta Kemal Türkler olmak üzere, nice sınıf önderini ve evladını, nihayet sınıf bilincini de yitiren... ve 12 Eylül'le birlikte ehlileştirilerek kendisi için sınıf olmaktan çıkartıldıktan sonra TÜSİAD'ın "has odası"na kabûl edilen "işçi sınıfı"mızın "bayramı" mübarek olsun!..
 
Avukat Cem Alptekin


Tüsiad'ın Mesajı ise şu şekildedir:

TÜSİAD 1 Mayıs mesajını yayınladı


Hürriyet gazetesine verdiği mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin toplumsal refah hedefinin en önemli unsurlarından biri, çalışma yaşamının daha iyi standartlara kavuşturulmasıdır. Emeğe saygı, çalışan hakları ve sosyal diyalog, demokratikleşmenin de ayrılmaz bir parçası konumundadır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, kalkınma hedefimizde dayanışma unsurunun değerini vurgulaması açısından önem taşımaktadır.

1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de gerçekleştirilmesi yönündeki talebin geçen yıl kabul görmesi ile birlikte, Taksim Meydanı bu günün anlamına yakışan güzel görüntülere sahne olmuştur. 1 Mayıs’ın bu sene de aynı heyecanla, bir bayram havasında kutlanacağına inanıyorum.

Tüm diğer faili meçhul cinayetlerde olduğu gibi, 1 Mayıs 1977’de yaşanan menfur olayın halen aydınlığa kavuşturulmamış olması ise vicdanları sızlatmaya devam etmektedir. Bu demokrasi ayıbı ile birlikte tüm faili meçhul cinayetlerin bir an önce aydınlatılmasını umut ediyoruz.

TÜSİAD Yönetim Kurulu adına tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım.”