İşte böylece yaşa takılan on binlerce çalışan emekçi önce sosyal medyada örgütlendiler ve 28 Şubat 2014 te de mücadelelrini örgütlü bir şekilde yürütmek için kendi derneklerini kurdular. Derneğin kuruluş haberi Emeklilikte Yaşa Takılanlar Facebook Grubunda şöyle duyuruldu:

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR DERNEĞİ

Dernek Merkezi : ANKARA
Derneğin Kısa Adı : EYT
Dernek Kütük Sicil No : 06-113-087

Değerli arkadaşlarımız,

28 Şubat 2014 tarihinde Ankara Valiliği, Dernekler Müdürlüğü’ne yapılan Resmi müracaat ile Ankara Valiliği Dernekler Müdürlüğü nün, 28 Şubat 2014 tarih ve 74071012- 477.01.01.26513 sayılı yazısı ile 4721 sayılı Türk Medeni Kanunun 59. maddesi gereğince 06-113-087 kütük numarası ile EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR DERNEĞİ müracaatı kabul edilmiş ve TÜZEL KİŞİLİK kazanmıştır.

NEDEN DERNEKLEŞME ?

Kurumsal kimliği, yazılı kuralları, ilkeleri olmayan, gelenek-görenek, kulaktan duyma bilgilerle yönetilen yapılar, kişilere bağlı kalır, otoriter olur ve gelişemezler. O kişi veya kişilerin bir şekilde görevi bırakmaları ile de yok olurlar.
Dernek kurma hürriyeti, Anayasamızın 33. maddesi ile güvence altına alınmıştır. Dernekler temel olarak Türk Medeni Kanununun 56-100. maddeleri arasında düzenlenmiştir. Ayrıca 5253 sayılı Dernekler Kanunu mevcuttur.

DERNEKLEŞME İLE TOPLUMDA DAHA ETKİN HALE GELİNİR Mİ ?

Evet, kişilerin tek başına yaptığı beyanlar toplumda yer bulmaz, ya da etkili olmaz. Kişi birliklerini ifade eden dernekler adına yapılan faaliyet ve açıklamalara ise daha çok değer verilir. Bir başka anlatımla dernek vasıtası ile daha güçlü bir birliktelik sağlanır.
O nedenle Dernek, ne kadar büyük örgütlenilir ise, o derecede etkinlik kazanılır.
Tüzel kişiliğin olmadığı durum, hukuki olarak bir anlam ifade etmemektedir. Bir başka anlatımla hukuki anlamda bir birliktelik söz konusu değildir. Sadece fiili bir birliktelik vardır. Ancak bu fiili durum hukuken koruma altında değildir. Sonuç olarak dernekleşme ile hukuki varlık ve temsil yeteneği kazanılmaktadır.

Bu bağlamda Ankara EYT Komisyonunca alınan karar doğrultusunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar adına başlattığımız ve Kurucular Kurulu olarak;

1. Soner TAŞLITEPE
2. Hasan ANDİÇ
3. Mehmet KANDEMİR
4. Şenol ÇELİK
5. Hüseyin BAŞER
6. Cem COŞKUN
7. Mustafa AKBULUT

Arkadaşlarımız ile Temelini atmış olduğumuz bu girişimin tüm Türkiye geneli EYT li arkadaşlarımız tarafından sahiplenilmesi, Büyütüp, Güçlendirilmesi ve HAK mücadelemizde daha CİDDİ bir yapının oluşması adına desteklerini bekliyor. Derneğimizin tüm Emeklilikte Yaşa Takılan arkadaşlarımıza Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Saygılarımızla.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği
G.Yönetim Kurulu Adına


Bu arada derneğin logo çalışması yapanlar da çalışmalarının Facebook'da duyurdu.
Bunlardan biri:
: