Müzisyen Cahit Berkay, 7 Mayıs’ta Ekrem İmamoğlu'na destek verdiği ‘Her şey çok güzel olacak’  tweeti yüzünden, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM) tarafından çağırıldığı halde ödülünün verilmediğini açıkladı. 

Berkay, SESAM tarafından ‘Türk Sinemasını Geleceğe Taşıyanlar’ adlı ödül gecesinde ödül almak üzere davet edildiğini, ancak daha sonra aranarak ‘konuşma süreleri yetmez’ denilerek ödülünün iki ay sonraki başka bir törende verileceğinin söylendiğini belirtti.

Berkay, attığı tweet dizisinde, ödülünün, 7 Mayıs’ta #herşeyçokgüzelolacakhashtag’iyle yaptığı paylaşım yüzünden verilmediğini öne sürdü.

İmamoğlu’nun YSK’nın seçimi iptal etme kararının ardından yaptığı konuşmada sanatçılar dahil herkesi ‘konuşma’ya çağırması üzerine birçok ünlü Twitter’da #HerŞeyÇokGüzelOlacak etiketiyle paylaşım yapmıştı.

Cahit Berkay'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle;

Arkadaşlar, Rahatsız olduğum bir konuda biraz zamanınızı alacağım. Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından “Türk Sinemasını Geleceğe Taşıyanlar” adlı ödül gecesinde ödül almak üzere davet edilmiştim. Sinema benim için ayrı bir tutku. Sinema ile ilgili etkinliklere katılmak da ayrı bir keyif. Davetiye gelince de haliyle mutlu oldum.

Dün arayıp “konuşma süreleri yetmez” gibi saçma bir bahaneyle benim ödülümü 2 ay sonraki başka bir törende vereceklerini söylediler. Dolayısıyla da geceye iştirak etmeyeceğim.

Bu yaştan sonra paraymış şöhretmiş pek umrumda değil. Ama ne yalan söyleyeyim sevilmek, hatırlanmak şımartılmak hoşuma gidiyor. Bu davetiye gelince de mutlu olmuştum.

Bana layık görülen hiç bir ödülü geri çevirmedim, yıllar boyunca aldığım her ödülü evde itinayla saklıyorum. Yanlış anlaşılmasın ödül meraklısı falan değilim. Ödülü verenlere saygımdan yapıyorum.

Yeşilçam tedrisatından geçmiş bir müzisyenim. Misafir olduğum yerde ev sahibini zor durumda bırakma

ü...

Yapı Kredi Yayınları, Türkiye’nin ilk çocuk dergisini online erişime açtı Yapı Kredi Yayınları, Türkiye’nin ilk çocuk dergisini online erişime açtı

m. Katılmamdan çekinmeseler SESAM’daki arkadaşlar da görecekti. Sinema adına hiçbir şey üretemeyenler, keşke Yeşilçam’ın, o naif sinema günlerinin mirasına sahip çıkabilselerdi.Bana ödül vermekten vazgeçmelerinin asıl sebebinin bu paylaşım olduğunu bilmek hem üzücü hem de düşündürüc