Tunceli'de yaptığı bir konuşma nedeniyle, Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yeniden yargılanan sanatçı Ferhat Tunç hakkındaki 2 yıllık hapis cezası, 3 yıl ertelendi. Mahkeme heyeti, 3 yıl içinde suçun yeniden işlenmesi durumunda, bu cezanın da uygulanacağı belirtti.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanatçı Ferhat Tunç, geçen 27 Haziran tarihinde 'silahlı terör örgütü MLKP propagandası yapmak' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay’a gönderilen dosya, '3. Yargı Paketi' kapsamında değerlendirilerek yeniden Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkeme heyeti, Yargıtay’ın gönderdiği dosyayı yeniden görüşmek üzere bugün toplandı. Tutuksuz sanık sanatçı Ferhat Tunç ve avukatının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme heyeti 2 yıllık hapis cezasını bozarak Tunç hakkında verilen hapis cezasının 3 yıl ertelenmesine karar verdi. Bu kararla, Tunç 3 yıl boyunca aynı suçu işlediği takdirde verilen erteleme kararının bozulacağı ve hapis cezasının işleme konulacağı öğrenildi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ferhat Tunç, verilen kararın kendisini üzdüğünü belirterek, "Bu karar sizi kapalı cezaevinde tutmaktansa, açık bir cezaevine koyuyor" dedi. 3 yıl boyunca şarkılarına devam edeceğini ifade eden Tunç, mahkemeden çıkan kararı yorumlayarak, "Bu süre zarfında bana 'Konuşamazsın, düşüncelerini açıklayamasın, konuştuğun zaman benzer bir durumla karşı karşıya kalacaksın' dediler. Dolayısıyla bu bir tehdit amacı taşıyor. 3. yargı paketinin Türkiye’de demokrasinin, düşünce ve ifade özgürlüğünün kapsamın genişlediği bir uygulama olmak yerine aksine düşünceye ve ifade özgürlüğü tehdit altında tutuluyor" dedi.

Mahkemeden beraat kararı beklediğini dile getiren Tunç, bugüne kadar olduğu gibi konuşmaya devam edeceğini ve hiçbir zaman da düşüncelerini açıklamaktan çekinmeyeceğini söyledi. Tunç’a adliye çıkışında bazı siyasi parti ve derneklerin temsilcileri de destek verdi.