Av. Hüseyin Özbek  Disneyland’da birkaç saat geçirenler  “sonunda ABD değerlerinin kültürel radyasyonundan etkilenmiş halde dışarı çıkmaktadır.   “ diyor. Bendeniz  Orlando Disneyland ve Paris Disneyland’ı ziyaret ettim.. Her birinde değil birkaç saat bir gün kaldım. Disneylad için iki gün bile az bence..

Üstadın yazısını okuyunca acaba Disneyland’da radyasyon var da ben mi farkına varmadım düşüncesi ile Disneyland’ı anlatan sitelere girdim ve gördüm ki büyük ihtimalle ben değil üstat yanılıyor..  Bu sitelerden birisindeki bilgileri ve görselleri sizinle paylaşmak istedim.

Disneyland Park Paris

Disneyland’da neler yapılır?



Disneyland Park, toplamda 47 etkinlik noktasından oluşan farklı konseptlerde tasarlanmış 5 bölgeden oluşur. Bu bölgeler; Main Street, U.S.A., Frontierland, Fantasyland, Discoveryland ve Adventureland olarak isimlendirilmiştir. Bu bölgeler arasında gezinmek için Disneyland Railroad’un trenleri servis verir. Tren sürekli olarak parkın içinde dolaşır ve etkinlik noktalarında durakları vardır. Ayrıca Disney’in sevimli kahramanları her bölgede dolaşıp ziyaretçileri selamlar ve fotoğraf çektirirler.

Main Street, U.S.A.



Parkın girişindeki ilk bölge Main Street. U.S.A.’dir. Bu bölge 1900’lü yılların tipik bir Amerikan kasabası şeklinde tasarlanmıştır. Buradaki City Hall’den parkla ilgili detaylı bilgi, harita, broşür ve etkinlik takvimi edinebilirsiniz. Ayrıca Disneyland Resort kapsamında bulunan restoranlar için buradan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Disneyland Railroad’un buharlı trenlerinin kalkış yeri de Main Street U.S.A’dedir. Tren istasyonunun hemen yakınında yine çevreyi gezebileceğiniz faytonlar da bulunur. Burada ayrıca; 20. yüzyıla ışık tutmuş icatların ve buluşların hikâyelerini öğrenebileceğiniz Discovery Arcade’i ve Amerika’nın sembolü olan, Fransızların Amerikalılar’a armağan ettiği Özgürlük Anıtı’nın öyküsünü öğrenebileceğiniz Liberty Arcade’i de gezebilirsiniz.

Fantasyland



Fantasyland, Disneypark’ın en mutlu bölgesidir çünkü burada Disney’in klasikleşmiş ve çizgi filmlerine konu olmuş masalları hayat bulur ve ziyaretçilerle buluşur.

Burada görebileceğiniz etkinliklerden birkaçı ise şöyle:

  • "It’s a small world", bütün ulusları temsilen yapılmış hareketli oyuncak
    bebeklerin dans edip “It’s a small world” şarkısını söyledikleri bir müzikal.
  • Alice’s Curious Labyrinth, Alice Harikalar Diyarı’nda masalından esinlenerek düzenlenmiş bir labirenttir. Masalda kötü kraliçenin, kalesinin bahçesine Alice için yaptırdığı labirent esas alınarak tasarlanmış olan yapı iki bölümden oluşmuştur. Labirentte amaç kötü kraliçenin kalesine ulaşmaktır. İçeri girdiğinizde kendinizi Alice’in masalında bir kahraman gibi hissedecek ve
    labirent içinde dolaşırken bu unutulmaz masalın gerçekleşmesine şahit olacaksınız.
  • Sleeping Beauty Castle, Uyuyan Güzel masalının göz alıcı kalesidir. Kale kapsamında Uyuyan Güzel galerisi ve hediyelik eşya satış yerleri gezilebilir, 27 metre uzunluğundaki sesli animatronik ejderha görülebilir. Ayrıca kale içinde düzenlenen etkinliklerde Uyuyan Güzel ve Prensi görebilirsiniz.
  • Blance Neige et les Sept Nains’da Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalının hayat bulduğu bir turdur. Pamuk Prenses’in heyecan verici hikâyesi ve masalın mutlu sonunu bir de kendi gözlerinizle görmek isterseniz bu tura katılmalısınız.
  • Peter Pan’s Flight’da, Peter Pan, Wendy ve Tinker Bell ile beraber Neverland’e gidecek, Londra şehri üzerinde uçacak ve Captain Cook’u arayacaksınız.

Adventureland

Advantureland, özellikle macera tutkunlarının çok seveceği, heyecan ve macera dolu bir bölgedir. Burada korsanlarla tanışacak, Indiana Jones’la tehlikeden tehlikeye atlayacak ve Robinson ailesinin ormandaki hayatına şahit olacaksınız. Adventureland’de görebileceklerinizden birkaçı şöyledir:

  • Pirates of the Caribbean’da, Karayip Korsanları’yla bir yolculuğa çıkacak, azgın dalgalarla boğuşacak, gizli, karanlık mağaralara giren korsanları tanıyacaksınız.
  • Indiana Jones and the Temple of Peril, Indiana Jones’la tuzaklarla dolu bir tapınak, maceraya atılmak isteyen ziyaretçiler için ideal. Tapınağa girdiğinizde kendinizi Antik kalıntılar arasında hızla ilerleyen bir vagonda tehlikelerle dolu bir maceranın tam ortasında bulmaya hazır olun.

Frontierland

1800’lü yılların Amerika’sına dönmek ve Vahşi Batı’da bir gezinti yapmak için Frontierland bölgesine gelmelisiniz. Kovboyları, Kızılderilileri görmek, buharlı gemilerle dolaşmak ve Big Thunder Dağı’nı keşfetmek oldukça eğlenceli bir gezi olacaktır.

  • Big Thunder Mountain’da, dağ patikalarında hızla ilerleyen, eskiden maden taşımak için kullanılan trenlerin bir benzeri olarak tasarlanan roller coasterlara binebilirsiniz. Dağın hikâyesi ise şöyle; 1800’lü yıllarda kasabaya gelen altın arayıcıları bu dağda altın bulur ve bu altınları taşımak için dağı dolaşan bir tren yolu kurarlar. Fakat bilmedikleri bir şey vardır, bu dağ yabancılar için lanetlidir. Altınları taşıyamamaları için dağ, yabancılar için pek çok zorluk çıkaracaktır. Roller coaster’a bindiğinizde siz de bu zorluklarla tanışacak ve heyecanlı bir yolculuk geçireceksiniz.

Discoveryland

Discoveryland, gelecekte gerçekleşecek olan maceraları şimdiden yaşayacağınız pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

  • Space Mountain: Mission 2, uzay temalı bir roller coaster’dır. Uzaya fırlatılacağınız, meteorların yanınızdan geçeceği, kara deliklere girip çıkacağınız bu yolculuk; oldukça heyecan verici ve farklı bir deneyim olacaktır.
  • Buzz Lightyear Laser Blast, Disney/Pixar yapımı olan Toy Story 2 animasyonundan yola çıkılarak geliştirilmiştir. Buzz zor durumdadır ve sizin yardımınıza ihtiyacı vardır. Göreviniz; uzay geminize binip ışın tabancanızla Buzz’ın düşmanlarıyla savaşmak. Hem küçüklerin hem de büyüklerin hoşuna gidecek olan bu aktiviteyi kaçırmayın. 
www.maximiles.com.tr

Rahmi Ofluoğlu