Araştırmacılar, tek başına yemek yiyen erkeklerde obezite gelişme riskinin yüzde 45 oranında arttığını buldular. Ayrıca bu kişilerde yüksek kan basıncı veya bir başka metabolik sendrom riskinin de yüzde 64 arttığını kaydettiler.

Güney Kore, Seoul'dan araştırmacılar, yalnız yemek yiyen erkekler ile kadınları ve onların sağlıklarını incelediler.

Araştırmacılar, tek başına yemek yiyen erkeklerde obezite gelişme riskinin yüzde 45 oranında arttığını buldular. Ayrıca bu kişilerde yüksek kan basıncı veya bir başka metabolik sendrom riskinin de yüzde 64 arttığını kaydettiler.İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; ABD'de nüfusun yüzde 27'sinden fazlası 1920'den beri istikrarlı bir şekilde tek kişi olarak yaşıyor. 

HASTALIK RİSKLERİ ARTIYOR

Yapılan çalışmaya göre; tek başına yemek yiyen erkekler ile kadınların riskleri nispeten aynı kalırken, erkeklerde obezite gelişme riski yüzde 45 oranında arttı.Uzmanlar bu çalışmayı, dünyada yalnız yaşayan insan sayısında giderek artış olduğunu ve bunun da kişilerin kendilerini yalnız hissetmelerine ve sağlıksız yemek seçimleri yapmalarına neden olduğuna dikkat çekmek için yaptı. 

Araştırmacılar sigara ve alkol kullanımı, yaş ve yapılan egzersiz gibi yaşam tarzı faktörlerini de araştırdıktan sonra bu sonuçlara vardı.Çalışmada günde iki kez veya daha fazla yalnız yemek yiyen kadınlarda metabolik sendrom gelişme olasılığı yüzde 29 daha yüksek. Daha önce yapılan çalışmalara göre yalnızlığın, kişilerde daha sağlıksız gıda seçimini tetiklediği vurgulanıyor.Bir kişi eğer toplumdan soyutlanmış hissediyorsa meyve ve sebze yemek yerine gıda değeri olmayan yiyeceklere yöneliyor.

Bu da, kişilerin sağlıklarını etkiler, yüksek tansiyon, yüksek kolestrol veya prediyabet (gizli şeker) gelişme olasılığını artırabilir.

"ERKEKLERDE ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR"

Geçtiğimiz aylarda Japonya'da yapılan bir başka araştırma ise; yemeklerini yalnız yiyen ileri yaştaki erkeklerde ölüm oranlarının, ailesiyle birlikte yiyenlerden daha yüksek olduğunu belirlemişti. Tokyo Tıp ve Diş Üniversitesi'nden çalışmayı yöneten Yukako Tani, "Yalnız başına yemek yemenin ölüm oranlarını etkilediğini düşünüyorduk ve bunu, çalışmamızda kanıtladık. Araştırma sırasında akşam yemeğini ailesiyle yiyen 29 bin 182 erkekten yüzde 6'ya denk gelen bin 759 kişi ölürken, ailesiyle yaşayan ancak akşam yemeklerini tek başına yiyen bin 645 erkekten yüzde 9,5'e tekabül eden 156 kişi öldü" dedi.Ailesiyle yaşadığı halde yalnız başına yemek yemenin istismar ve yetersiz bakımın işareti olabileceğine dikkati çeken araştırmacılar, çalışmanın aynı zamanda yalnız başına yemek yiyen erkeklerin yetersiz beslendiğini de gösterdiğini belirtti.http://www.haberturk.com