Oğlunun sırtında ve bacaklarında çıkan yaraların fark edilmemesine tepki gösteren Sevdar Bayırlı, "Bu kadar mı insanlık ölmüş bu kadar mı duyarsızlık olur? Hastane bu yaraları nasıl fark etmez" dedi.

Malkara İlçesi’nde Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Orta Ağır Zihinsel Engelliler 10’ncu sınıf öğrencisi Doğukan Bayırlı geçen Mart ayında okul merdivenlerinden düşerek yaralandı. Ambulansla Malkara Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Doğukan, ilk müdahalesinin ardından Tekirdağ’daki özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Doğukan Bayırlı, 66 gün tedavi gördükten sonra taburcu edilerek evine götürüldü. Baba Sevdar Bayırlı, oğlunun üzerini değiştirmek için soyduğunda sırtında ve bacaklarında derin yaralar olduğunu görünce adeta şok geçirdi.



Yaraların özel hastane tarafından fark edilmemesine tepki gösteren baba Bayırlı, "Özel hastanede 66 gün boyunca kalan çocuğumun yaralını kimse görmedi mi? Nerede o hastanenin doktorları. Ben çocuğumu o hastaneye öldürsünler diye mi götürdüm? Çocuğumun hayati tehlikesi devam ediyor. Özel hastanenin doktorları bana bu yaralardan haberlerinin olmadıklarını, bilmediklerini söylediler. Bu kadar mı insanlık ölmüş bu kadar mı duyarsızlık olur?" diye konuştu.
Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı, ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr