Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurttaşları semt pazarlarında maske takmaları konusunda uyardı.

Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, bir pazar esnafının üzerinde "Parasız gel, maskesiz gelme" yazılı tezgahının fotoğrafını paylaştı.

Fahrettin Koca, "Maske ve sosyal mesafe uyarılarımız, halkımızın pratik zekası, hazırcevap konuşmasıyla mevzu olup yayılıyor. Pazar yerinde dikkatli olalım. Biri, parayla birlikte bir miktar koronavirüs uzatabilir" ifadelerini kullandı.

Maske ve sosyal mesafe uyarılarımız, halkımızın pratik zekâsı, hazırcevap konuşmasıyla mevzu olup yayılıyor. Pazar yerinde dikkatli olalım. Biri, para ile birlikte bir miktar Koronavirüs uzatabilir. pic.twitter.com/KrMNYeMByb

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) May 8, 2020

İSTANBUL VALİLİĞİ DUYURMUŞTU: PAZAR YERLERİ TEKRAR AÇILIYOR

İstanbul Valiliği, geçici olarak durdurulan pazar faaliyetlerinin başladığını açıklamıştı.

Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor! Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor!

Valilikten yapılan açıklamada, "İstanbul’da faaliyetleri geçici olarak durdurulan; zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazar faaliyetlerinin kurallar çerçevesinde 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren faaliyete başlamaları kararı alınmıştır’ ifadeleri kullanılmıştı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın bugün (8 Mayıs) açıkladığı verilere göre; Türkiye’de koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 689'a yükseldi.

Toplam vaka sayısı 135 bin 569 oldu.

Bugün yapılan test sayısı 33 bin 687 olurken, bin 848 yeni vaka tespit edildi. Bugün yaşanan can kaybı sayısı 48, toplam can kaybı ise 3 bin 89 oldu.

Bugün iyileşen kişi sayısının ise 3 bin 412 olduğu bildirildi.

https://www.birgun.net/