Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “malign melanom" üzerine bilim verdi. Dr. Oltulu “Malign melanom düğün kanserleri süresince en ağırbaşlı olanıdır ve deriye rengini verici melanosit ismi maruz hücrelerden gelişir. Deride çırılçıplak mevcud benler melanoma dönüşebildiği gibi, muahharen ortaya çıkan benler üstünde de kanser oluşabilir. Vücudu şamil derinin rastgele müşterek durumunda görülebilir. Ben kanseri gelişmesinden müşterek numara derecede çocukluk çağlarında çağ yanığı kılmak mesul tutulmaktadır. Daha evvela melanom tanısı konan müşterek hastada ikinci müşterek melanom evolüsyon riski vardır. Ayrıca civarlarında melanom tanısı varsa, bu bireyin melanoma yakalanma riski alışılagelen şahıslara uyarınca yüksektir" dedi.

Dünyada yılda 160 bin toy vaka

Hemen doğrudan her insanın bedeninde irili ufaklı benlerin bulunmuş yer aldığı anlatım fail Dr. Yüksel Oltulu “Bunların büyüklükleri, kabarıklıkları ve renkleri farklıdır. Benlerde asimetri, uç düzensizliği, nitelik değişikliği (benin ansızın aşırı nitelik içermesi), açık büyüme, yangılı tepki yahut nezif düğün kanserine ayraç ediyor olabilir. Dünya Sağlık Örgütü'nün tutanağına göre; düğün kanserine ilişkin ölümlerin iri müşterek çoğunluğunu (yüzde 75) melanom oluşturuyor. Dünya genelinde yılda 160 bin toy melanom olayı belirleme ediliyor. Her sene evren genelinde 48 bin ad melanom ile münasebetli nedenlerden çevre yaşamını kaybedebiliyor" diyerek konuştu.

Melanoma benzeşme riski en efdal bulunan displastik benler bulunduğunu kail Dr. Yüksel Oltulu “Bu benlerin en iri özelliği, melanoma benzeşme riskinin en efdal yer aldığı benler olmalarıdır. Displastik benler, ferdî yahut ailesel kendisine ortaya çıkabilir. Genellikle 10 gözyaşı yöresinde ayırt edilir. Yaşla baş başa nesiç bozukluğu sayısı artabilir. Tek dokuma bozukluğu olabileceği kadar aşırı sayıda da görülebilir. Fakat Melanom, kendinden alışılagelen zahirî düğün üstünde de gelişebilir" halinde konuştu.

Güneşe ve solaryuma dikkat

Cildiye Uzmanı Dr. Oltulu düğün kanserinde familya öyküsünün önemine yer verdi ve alkan tende insanları uyararak şu halde bitmeme etti:

“Güneş ve mor ötesi ışınları vücuttaki benlerde melanom ve maada düğün kanserlerinin oluşumunu tetikliyor. Özellikle ailesinde düğün kanseri olanlar ve alkan tende eşhas düğün kanserleri açısından riziko altında yer aldığı için banko çağ banyosu ve solaryumdan kaçınmalı ve efdal esirgeme faktörü içeren çağ ürünlerini yaz, şita kullanmalıdır. Melanom, en yoğun deride (yüzde 95) rastlanır. Mukozalar, keski yatağı, delik ve melanosit mevcut dokularda da ortaya çıkabilir. Erkekte en yoğun gövdede, hanımda en yoğun bacaklarda gözleniyor. Kadınlarda, beylere oldukça hâlâ yoğun görülüyor"

Erken canlandırma avlu kurtarır!

Dermatoloji Uzm. Dr. Yüksel Oltulu şu detayları verdi: “Erken aşinalık konulmuş bulunan melanom hastaları, genel anlamda kalburüstü müşterek halde otama edilebiliyor. Melanom evvel saptandığında nite cerrahi kendisine çıkarılmalı ve sistemik kendisine parasız taranmalıdır. Melanomun boyutları başkalık gösterebilir. Küçük müşterek karaltı halindeyken üstelik nice organa münteşir olabilir. Bu sebepten dolayı er tanı, canlandırma ve tarama melanom düşüncesince aşırı önemlidir. Doku bozuklukları cerrahi kendisine çıkarıldıktan muahharen maada nesiç tutulumlarına uyarınca otama ve strateji planı yapılır. Hastalığın seyri çıkarılan kitlenin derinliği ve yayılımı ile yaklaşan ilişkilidir. Ancak kitlenin kalınlığının yanı sıra; kanserin yeri, neşvünema hızı, ayrıksı dokulara yayılımı ömür süresini etkileyen faktörlerdendir."

Kaynak: HABER7.COM