Yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından İstanbul'da 2016-2017 eğitim öğretim yılında 2 milyon 573 bin öğrenci toplam 5 bin 868 kurumda derse girdi.

İstanbul'da eğitim-öğretim yılı açılış töreni Esenler'de bulunan Atışalanı Ortaokulu'nda yapıldı. Törende ayrıca 15 Temmuz şehitleri de anıldı. Açılış törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, öğrenciler ve veliler katıldı. 

15 Temmuz gazisi Ali Başkan da törene katıldı. Başkan kısa bir konuşma yaparak 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı.

15 TEMMUZ BELGESELİ

Öğrenciler ilk derse 15 Temmuz belgeseli izleyerek başladı. Atışalanı Ortaokulu 7-A sınıfındaki derse törene katılan protokol üyeleri de girdi. Sınıflarındaki öğrencilere ilk olarak Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" isimli broşür dağıttı. Öğrencilere öğretmenleri broşürde yer alan bir bölümü hep bir ağızdan okuttu. Ardından öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yaklaşık 7 dakikalık belgesel izletildi. Görüntülerde 15 Temmuz'da yaşanan olaylar öğrencilere anlatıldı. 

Okul girişinde yer alan panolara 15 Temmuz köşesi hazırlandığı görüldü.

Gülseli KENARLI - Taner YENER / İSTANBUL (DHA)