GERÇEK GÜNDEM / HABER MERKEZİ - CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni yapıldı. 

Törene CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel katıldı.

Törende Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Hışman ve Namık Sürmen de hazır bulundu.

Bayramlaşma töreninde CHP Ataşehir İlçe Başkanı, Altınkaynak ilçe örgütünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Altınkaynak'ın ardından söz alan Barış Yarkadaş, özetle şunları söyledi:

"Koalisyon görüşmeleri bayramdan sonra yeniden başlayacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile MYK'mız tüm olasılıkları masaya yatırıyor, ince eleyip sık dokuyor."

İKİ SEÇENEĞİMİZ VAR

Kılıçdaroğlu ve MYK'nın koalisyona girmenin CHP'ye zarar mı verir yoksa yarar mı sağlar yönünde değerlendirme yaptığını belirten Yarkadaş, "Önümüzde iki seçenek var. Ya koalisyona girip AKP'nin son 13 yılda yarattığı tahribatı onarmak ve Cumhuriyet değerlerini yeniden ayağa kaldırmak ya da erken seçime giderek iktidar olma arayışımızı sürdürmek" diye konuştu.

KARŞIMIZDA İKİ AKP VAR

CHP'li Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Genel Başkanımız Türkiye'yi erken seçime götüren parti olmaktan ısrarla kaçınıyor. Yurttaşların erken seçim istemediğini, Türkiye'yi erken seçime götüren partinin ağır bir fatura ödeyeceğini görüyor. Bu yüzden CHP'ye ağır bir fatura ödetmemek için dengeli bir politika izliyor. Koalisyon kurmanın önündeki en büyük engel ise AKP'nin yaşadığı iç kargaşa... Şu an karşımızda bir değil iki AKP var. Biri Ahmet Davutoığlu'nun yönettiği diğeri ise Recep Tayyip Erdoğan'ın... Davutoğlu koalisyon kurmak istemesine rağmen Tayyip Erdoğan yeniden zar atmak ve şansını denemek istiyor. Erdoğan erken seçimde AKP'yi tek başına iktidar yapabileceğini düşünüyor.

ERDOĞAN FIRSATI DEĞERLENDİRMEMİZİ İSTEMİYOR

Bu yüzden Türkiye'yi erken seçime götürmek ve CHP'nin iktidarda olup vaatlerini gerçekleştirmesini engellemek istiyor. Olası bir koalisyonda CHP'ye düşmesi muhtemel 11 bakanlığın yapacağı icraatlerin toplumun belli bir kesimindeki CHP'ye yönelik önyargıları kıracağını bilen Erdoğan, bu fırsatı değerlendirmemizi istemiyor." 

KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEMELİYİZ

CHP üyelerine politik davranma ve sakin olmak çağrısı yapan Yarkadaş, "Süreci yakından izleyerek, partimizin yetkili kurullarına görüşlerimizi aktaracağız. Herkes düşüncelerini demokratik kanalları işleterek ortaya koyacak. Ancak bu bağlamda, Genel Başkanı'mız Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlatmak ve sağlıklı karar vermesini sağlamak için desteklemeliyiz. Sayın Kılıçdaroğlu'nu 'mutlaka bir koalisyona gir ya da mutlaka koalisyonun dışında dur' baskısı altına almamalıyız. Biz CHP olarak Türkiye'yi yönetmeye de erken seçime de gitmeye de hazırız" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Yarkadaş Ataşehir İlçe Başkanlığı'ndaki bayramlaşma töreninin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma törenine de katıldı.