Medyascope’ta yer alan habere göre, Marmaris’te yayınlanan yerel Gündem gazetesinin sahibi Temel Irmak tarafından çekilen video, darbe girişimi gecesi Facebook üzerinden yayınlandı.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün “O gece Erdoğan’ın ilk konuşmasına ne oldu?” başlıklı yazısında dile getirildiği belirtilen videonun, CNN Türk’te yayınlanan ve darbe girişiminin engellenmesi yolundaki en büyük adımlardan biri olarak kabul edilen görüşmeden önce kaydedildiği ifade edildi.
 

SABAH YAZARI SORDU: NEDEN YAYINLANMADI?

Yerel gazetecilerin CNN Türk’teki yayından yaklaşık yarım saat önce Marmaris’te Erdoğan’la görüştüğünü belirten Övür, yazısında şu ifadelere yer vermişti: “O konuşma anında yerel Gündem gazetesi sahibi Temel Irmak tarafından Facebook'ta canlı yayınlanıyor.

Ama ne hikmetse bu yayını ne ajanslar ne de televizyonlar görüyor. Neden sorusuna bugüne kadar tatmin edici bir cevap verilmiş değil. Gazeteci Irmak, o gece yayınını 30 bin kişinin takip ettiğini, birçok insanın meydanlara o yayından sonra çıktığını, hatta Almanya ve İsrail'den arandığını söylüyor ve ekliyor:

‘Biz o gece tarihe tanıklık ettik ama ne yazık ki sadece o gece değil sonrasında da kimse yerel medya olarak bizi görmedi, görmek istemedi. Bu suskunluğu anlamış değilim.’ Çok açık, medya toptan o ilk konuşmayı görmedi. Arkasında büyük tezgâhlar, korkulardan kaynaklanan beklentiler aramayalım ama bu durumun da peşini bırakmayalım, neden acaba?” 

VİDEO TIKLA