Siyasi partiler bugün bayramlaşıyor. Partilerde hem diğer partiler kabul edilecek, hem de teşkilatla bayramlaşılacak. Daha önce sadece MHP’yi bayramlaşma programına almayan HDP, bu yıl AKP ile de bayramlaşmayacak. MHP’de ise alternatif bayramlaşma tartışması yaşanacak. Genel Başkan adayı Meral Akşener’in, kendisiyle aynı saatte alternatif bayramlaşma töreni düzenlemesini “Fethullah Gülen örgütlenmesine taban oluşturmak” olarak değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu hareketi “ihraç” sebebi olarak tanımladı. Bahçeli, “Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz. Eğer bunu böyle yaparsanız ve bunun yolunu açarsanız, Türkiye’de 34 tane alternatif bayramlaşma çıkar. Bu işin şakası da olmaz. Bu tarihi hataya düşenlerden de siyasetçi olmaz” dedi.

HÜDAPAR’la bayramlaşacak

AKP’de Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu’nun başkanlığındaki heyet CHP ve MHP’nin yanı sıra Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, DSP, Demokrat Parti ve Hüda- Par’dan gelen heyetlerle bayramlaşacak. HDP, AKP Genel Merkezi’ni ziyaret etmeyecek.

MHP’den sonra AKP de yok

HDP de ise Eşbaşkanla, bayram süresince Diyarbakır Sur, Şırnak, Cizre, Silopi, Nusaybin, İdil, Yüksekova, Derik ilçelerini gezecek ve halkla bayramlaşacak. Bugüne kadar MHP dışında parlamento içinde ve dışında bulunan bir çok siyasi parti ile bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştiren HDP, bu yıl MHP’nin yanı sıra AKP’ye bayramlaşma programına almadı.

CHP’de bayram

CHP ise AKP, HDP, MHP’nin yanı sıra; DSP, Vatan Partisi, BBP, DP, SP’yi ziyaret edecek. Teşkilatla bayramlaşma ise genel merkezde düzenlenecek.

Kurultay 18 Mart’ta

Şeker Bayramı’nda MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret eden Bahçeli’ye muhaliflerin 11 Temmuz’dan sonra delege imzalarını tekrar Genel Merkez’e sunacağı yönündeki söylentiler hakkında görüşleri soruldu. Bahçeli, daha önce söylediği “Bununla ilgili de en makul tarih 18 Mart 2018’dir. Böyle bir kurultayın da ön hazırlıkları için başlama tarihi 9 Ekim’dir” sözlerini yineledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr