MHP genel başkan adaylarının çağrısıyla toplanan partililer ve delegelerin önü, kurultayın yapılacağı otele yakın bir mesafede kesildi. MHP'li adaylar Akşener, Aydın, Oğan ve Özdağ'ın kurultay yapmak istedikleri otele gelerek, açıklama yapması bekleniyor.

MHP'de Kurultay Çağrı Heyeti tarafından gerçekleştirilmesi öngörülen toplantı için Ankara'ya gelen çok sayıda grup, Büyük Anadolu Oteli'ne gelmeye başladı.

Esenboğa Havalimanı güzergahında bulunan otelin girişi, mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliğinin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı.

Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde beklemeye başladı.

MHP'li muhalifler Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın otele gelmesini bekleyen grup, MHP genel merkezi aleyhinde slogan atarak genel başkan adaylarının alana gelmesini bekliyor.

Bu arada Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinde bir araya gelen Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yapıyor. Muhaliflerin Büyük Anadolu Oteli'ne birlikte giderek açıklama yapılması öngörülüyor.

Ülkü Ocakları üyeleri Türkeş'in kabri başında toplandı

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken Ülkü Ocakları mensubu yaklaşık 200 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kabri başında bir araya geldi.

Ülkü Ocakları teşkilatlarından gelen yaklaşık 200 kişilik grup, Türkeş'in kabri başında dualar okudu. Grubun daha sonra kabrin girişini araçlarla kapattığı görüldü.

Polis ekipleri, Bahçelievler kavşağından itibaren Türkeş'in kabrinin çevresi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden yollarda yoğun güvenlik önlemi aldı.

MHP'de dört genel başkan adayı, dün ortak yazılı bir açıklama yaparak, bugün kongrenin yapılacağı salonda olacaklarını "Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz" ifadeleriyle duyurmuştu.

Bu arada Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinde bir araya gelen Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yaptı. Muhaliflerin Büyük Anadolu Oteli'ne birlikte giderek açıklama yapılması öngörülüyor.


Kaynak: Birgun.net