Heyetin yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle:

"Çağrı Heyeti arkadaşlarımızla burada bulunuyoruz. Allah nasip ederse ayın 19'unda büyük tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Türk-İslam dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.
Buraya menkul yetkilerle gelmedik. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarından, Anayasa'nın verdiği yetkiyle geldik. Egemenlik kayıtsız, şartsız Türk milletinde olduğuna göre, Anayasa yetkilerini bu şekilde kullanır. Yargı bağımsız mahkemelerce karar verir. Biz de Çağrı Heyeti olarak Türk milletinin verdiği bu karardan kaçmayız, milletimizin emrindeyiz, bu görevi de yerine getireceğiz."

Heyet Sözcüsü Ayhan Erel ise şunları söyledi: 

"Tek yetkili ve görevli organ olarak Çağrı Heyeti olarak 19 Haziran'da MHP Olağanüstü Kongresi kararına varılmıi ve tüm çalışmalar tamamlanmıştır. Olağanüstü Kongremizin korsan, darbe yönündeki haber ve isnatlar Türk milleti adına karar vermeye yetkili yerel ve üst mahkemenin kararını yok saymaktan başka bir şey değildir.

Çağrı Heyeti'nin vazifesi mahkeme kararını yerine getirmektir. Yerine getirilmemesi durumunda hukuki anlamda sorumlu olacağımız açık ve nettir. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ortadayken, darbe veya korsan gösteri olarak nitelemesi kamuoyunda algı yaratmanın ötesine gidemeyecektir.

Genel Merkezimize karşı nezaketli, diyaloga açık bir tavır sergiledik. Diyalog ve işbirliği beklentimiz boşa çıkarıldı. Kongremiz, heyetimiz marifetiyle yapılmasından başka çare ve yol kalmamıştır. Diyalog kapımız bundan sonrası için açıktır. Bugün gelinen aşamada heyetimiz görevini sürdürmektedir. MHP Olağanüstü Büyük Kongresi bu otelde bir bayram şöleni içerisinde, şenlik ortamında, omuz omuza icra edilecek, bu kongreden başka görüntüler bekleyenlerin hevesi de kursağında kalacaktır. Tüm şartlar yerine getirilmiş, her türlü hukuki evrakları, hazirun cetvelleri tamamlanmıştır. Delegelerin kalacakları yerler de hazırlanmıştır.

Genel Merkez tebligatlar, gazete ilanları, SMS mesajları kongreye davet edilmiştir. Genel Merkez, başkanlık divanını mahkeme kararı doğrultusunda verilen karar neticesinde bu kongreye davet ediyoruz.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr