Muharrem İnce, dün gece Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin bugün Meclis'te bir açıklama yaptı. Dün geceki görüşmede, Kılıçdaroğlu'na ilettiği teklifi açıkladı.Muharrem İnce, seçimden 8 gün sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından bugün Meclis'te gazetecilerin karşısına çıktı. İnce, gazetecilerin "Size bir teklif geldi mi?" sorusu üzerine şu açıklamaları yptı:

"BUNU KAYBETMEYELİM"

"Ben şöyle söyledim, 'Büyük bir devlet adamlığı yaptığını, kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaptığını, kendisiyle rekabet içinde olmak istemediğimi ama milletinde cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında gördüğü, yaşadığı umut var. Bunu kaybetmememiz gerektiğini, kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim Genel Başkan olabileceğimi kendisinin Onursal Genel Başkan olacağını, bir abi-kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamento başkanı olarak bu çalışmaları yürüteceğini böyle bir teklifte bulundum.

"HAYIR DERSE, ÖRGÜT ÇÖZER"

Kendisi evet yada hayır demedi. Kendi takdiridir. Kendisi hayır derse ben imza toplamayacağım. Hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi.Genel kurulu toplarsanız genel başkan olarak CHP'nin başında ben, Onursal Genel Başkan olarak da siz olabilirsiniz diye bir teklif götürdüm kendisine. Ben bu teklifi yaptım. Bilemiyorum kendi takdiridir. Kendisi hayır derse imza toplamayacağım. Örgüt kendisi çözecektir. Ben sadece teklifimi söyledim."

AKSÜNGER'DEN KURULTAY AÇIKLAMASI

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger, "Ben ilk günden beri söylüyorum, sonuçta Muharrem Bey kurultayı isteyecektir. Bundan daha doğal bir şey yok. En doğal hakkı zaten. Kim ne derse desin ortada bir başarısızlık var." dedi.

Aksünger'in açıklamaları şu şekilde:

"Bu partisi sonuçta CHP. Bence 'kim genel başkan olsun' tartışması aslında partinin büyük sorununu arka plana itiyor. Çünkü ciddi bir yapısal problem ve liyakat problemi var bence. Önemli olan bunu konuşmak. Yani iç iktidar refleksinin, ülkeninin sıkıntılarını giderme refleksinin önüne konulmaması gerekir. Şu anda parti içi iktidar refleksi, ülkeyi yönetme refleksinin ilerisinde. Bence en büyük problem yapısal."

"İSTİFA ETMELERİ GEREKİR"

"Hata yapan gitsin. Bu konuda Genel Başkan'ı yanlış yönlendirdiyseniz çıkın itiraf edin, 'biz yanlış yaptık' deyin. Bunu söylemiyorlar ama 'bir hata varsa biz yaptık' diyor. Ben de katılıyorum. Bülent Tezcan bugüne kadar zatan çok büyük hatalar yapmış biridir benim gözümde. Ben de katılıyorum, kendisinin yaptığı hatalar bir iki kişiyi bağlar, MYK'deki bütün arkadaşları bağlamaz. Niye bağlamaz? Çünkü orada dar bir kadro ile Genel Başkanın etrafında duran o kitleyi bağlar bu bence. Bunu açıkça söylüyorum; Başta Bülent Tezcan olmak üzere bu arkadaşların istifa etmeleri gerekir bence. En doğrusu budur."

"KAÇINILMAZ GÖRÜNÜYOR"

Sorunun örgütlere de atılamayacağını belirten Aksünger, asıl sorunun örgütü yönetenlerde olduğunu savundu. Aksünger, "Bu tartışmanın çok büyümesi ve çok uzaması bence partiye zarar verir. Dedikodu sirkülasyonunu çok artırır. Bir kurultay kaçınılmaz gözüküyor." ifadesini kullandı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1015911/ince_den_Kilicdaroglu_na_rest__Hayir_derse_orgut_kendisi_cozecektir.html