Mazbatası elinden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "23 Haziran'da işi, bu ülkeye ihanet eden Anadolu Ajansı üyelerine de bırakmayacağız, bilgileri biz aktaracağız. 3,5 saat içinde sonucu paylaşacağız" dedi.  İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle: 

YSK'nın gerekçeli kararı

Önce 200 sayfa diye sızdırdılar. Yeni gerekçeleri oraya yazmak oradaki diğer üyelerin işi mi? Siz bir karar verdiniz. Bize göre Türkiye'deki demokrasiyi mahvettiniz. Neticede bir karar verdiniz. O karar belli. Şimdi yeni gerekçeleri oraya yazmak o 7 üyenin işi mi?

İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın AKP'li olmayanlara "Büyükşehir pusulası verilmedi" iddiasıyla ilgili soruyu şu ifadelerle yanıtladı:

Aslında bunların skeçleri yazılır ve oynanır. Rakamlar onu söylemiyor. Büyükşehirde ilçelere oranla daha çok oy kullanılmış. Pozitif bilimle uğraşıyorsunuz siz. Masum insanları kandırıyorlar. 'Çaldılar' diyorlar. Kim çaldı. İzah edin.

Yarım günde insanlar içeri alınıyor, soruşturmalar ne aşamada? Kendileri yaptıklarına inanmıyor. Sayın Yıldırım, tavla oynuyor. "Hep mi yenileceğim" diye soruyor. Çaldılar' kavramı beni üzüyor. Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti'deki görevlilere güvenini söylüyorlar.

Ahmet Hakan'a gönderme

Medya tarafına biraz temas etmek istiyorum. Benim gözümde gazeteci saygın bir yerde. Bana sorulan sorular beni kırmaz. Savunma mekanizması geliştiriyorsanız, o zaman bir dakika derim.

Bilgi almak istiyorsunuz, sorarsınız. Sayın Hakan’ın o tarafından asla şikâyetçi değilim. Birini savunuyorsanız bu beni rahatsız eder. Program 22.00-00.00 demişlerdi, esas değinmek istediğimiz konulara değinemedik.

Biz insanlara huzur vermeye geldik. İnsanlar televizyona bakarken kanal değiştirmesinler, sıkılmadan dinlesinler isterim.

"Kendi sülalemi mi anlatacağım"

İnsanlar erimesin. Gazeteci, siyasetçi eriyip yok olmasın. İma net. Ben her gün bir sistemden gelen binlerce geliyor. Kendi sülalemi mi anlatacağım. Hasan Ali Yücel’e de aynı şeyi yapmışlardı.

Ama savunmaya geçmesi yanlış. Samimiyeti olur, olmaz beni ilgilendirmez Ne zaman isterlerse bizi bir araya getirsinler. Dün akşam gösterdim yine göstereceğim. Görevi biten Sözen, seçimi Erdoğan kazandı. Rahmetli Erbakan ikisinin elini kaldırdı. Sayın Erbakan’ın yaptığı siz neden yapamadınız?

İBB Başkanlığı koltuğu kimin, 16 milyon insanın. Bir avuç insanın diye düşünüyorsunuz yanlış. Biz, İBB’nin 16 milyona ait olduğunu hissettirmek istiyoruz.

"Vatandaşlarını hissetmeyen hizmet edemez"

İstanbul'da israf düzeni var. Ekonomi kötü olduğu için tasarruf düzeni yapmayacağım. Biz, herkesin iş sahibi olmasını isteriz. İşsizlik, yoksulluk var. Ben pazarlardaydım, yine pazarlarda olacağım. Vatandaşlarını hissetmeyen hizmet edemez. İnsanların evinde kaynamayan tencereleri anlatacağız. 350 binin üzerindeki gencin okumadığını, meslek sahibi olmadığını anlatacağım.

18 günde neyi gündeme getiriyorlar? Veri kopyalama... Su kullanımında ve öğrenci akbilinde indirim yaptık. İBB Meclisi'ni canlı yayınladık. Dini ve milli bayramlarda ulaşımı ücretsiz yaptık. Talimatlarını ben verdim, süreci ben başlattım ona bile 'Biz yaptık' diyorlar. İnsanlar buna güler.

'Kimin parasını kime veriyorsunuz' diyorlardı şimdi kalmış buna 'Biz yaptık' diyorlar.Bir evde 2 öğrenci varsa yılda 1080 TL ailenin cebinde kalacak. Bu sosyal devlet anlayışı. Ne yapmışlar ki 18 günde diye soruyorlar.

Veri kopyalama

Ben hayatım boyunca bütün paramı kendi işimden kazandım. Başka bir yerde çalışmadım ben. Spor yorumculuğu yaptım birçok kanalda. CNN Türk, NTV, Samanyolu TV, TVNET'e çıktım. Oralarda çalışmadım, konuk olarak davet edildim. Ama ben Samanyolu'nun açılışına davet edilmedim, para toplamadım. Spor programına katılan bir sürü spor muhabiri var. Trabzonspor Başkanı da çıktı. Bir kanala çıkmakla insanlar itham edilmez. Ben hayatımda FETÖ'yü övmedim, hayatımda bir kelime bulamazlar.

Bu ülkenin sıkıntıları var. Benimle uğraşacağınıza Ankara'da işinize bakın. Allah'ın bir kulu kazanacak bunu. Biz demokrasinin namusunu kurtarmak için çalışıyoruz. Bu kavramlarla siyaset üretmenin bir anlamı yok. İnsanlara moral vermek için çalışıyorum. Şu darboğazı seferberlik kavramı ile aşmalıyız.

"İnsanlar umut bekliyor"

İnsanlığın en kötü duygusu umutsuzluk olur. Ben Sultanbeyli'de bir iftarda YSK'nın haberini aldım. Herkesin yüzü düşmüş, çalışma arkadaşlarımın bile. Gençler ağlıyor. Murat Ongun'a dedim ki; 'Saat 22.30'da Beylikdüzü' dedim. Hiçbir tartışmaya mahal bırakmamak için. Partim ile de elbette konuşuyorum. Partim adına karar vermek gibi bir yetkim yok. Bütün yolda şunu düşündüm; insanlar umut bekliyor. Kalben, YSK bizi sıkıntıya sokabilir diye düşündüm. O kararlı duruşumu ortaya koymak adına yol boyunca düşündüm.

Ekrem İmamoğlu'na bir dava daha: Hapis cezası talebi! Ekrem İmamoğlu'na bir dava daha: Hapis cezası talebi!

Benim 13 yaşındaki çocuğum adaylık sürecinde ailemle konuşurken, "Atatürk, Samsun'a giderken düşündü mü?" dedi; bizi yıktı geçti.

"Sizlere bilgileri biz aktaracağız, 23 Haziran'da 3,5 saat içinde sonucu paylaşacağız"

Biz her tedbiri almıştık aslında. O tedbiri en az 2-3 katına çıkarıyoruz. Bizim bir oyumuz karşı tarafa geçmesin, onların da bir oyu bize geçmesin. Ben çok net söylüyorum, sandıkta görev alanlar bu sürece katkı vermeye hazır. İstanbul Gönüllüleri, onlar da katkı verecekler. 150 bini aştı sayıları. İstanbul Gönüllüleri'ni sürece aktif katılmaları için davet ediyorum. Bütün bu hususlar üzerinden olağanüstü tedbirler alacağız. Herkesin hakkı neyse o olsun mücadelesi. 50'ye yakın baronun açıklamasının ardından avukatlar bize katkı sunmaya geliyor. Biz sandıkta tedbirliyiz, kat sorumlularından tedbirliyiz. Artık biz YSK'da da tedbirli olacağız. Bir oy geçersiz ise arkasına gerekçesini yazacağız. Tek bir sıkıntı olacak hususu YSK'ya bırakmayacağız. İşi, bu ülkeye ihanet eden Anadolu Ajansı üyelerine de bırakmayacağız, bilgileri biz aktaracağız. 3,5 saat içinde sonucu paylaşacağız. Bu demokrasiye olan inancı geliştirecek. Siz bu milletin demokrasiye olan inancına inanın.

Bağış kampanyası

İnanılmaz mesajlar var. 'Ulaşım indiriminden sonra kalan 45 TL'yi sana yolladım' diyenler var. Kampanyaya destek olan ve olacaklara teşekkür ediyorum. Bizim ismimizi kullanarak milletin parasını almaya çalışan insanlar var. Bağış kampanyasını yapan tek kurum CHP. Partimizi üst heyeti ile konuştuk, bu kampanya süreci tümüyle şeffaf yönetilecektir. Kamuoyuna partimiz açıklama yapacaktır. Haklarını helal etsinler.

Sosyal medya iyi ki üretilmiş. Demokrasi için önemli. İletişim nefesi gibi. Tekrarını yayınlasan ne olur, yayınlamasan ne olur... Buna acizlik denir. Ben çağrı yaptım, beni hangi kanala çağırırsanız gelirim. Yarın sabah FOX TV'de olacağım. Beni çağıran her kanala gideceğim.

Hak ve özgürlüklerin savunucusuyuz. Tek bir kuruşunuzu da koruyacağız. Son üç yılda İBB'nin web sitesi için 80 milyon TL harcanmış durumda. İsraf. Mevlüt Uysal'ı takipten çıkacağız dediler. Ama öyle ama böyle İBB'nin başkanlığını yaptı. Bir itfaiye eri görev başında şehit oldu. İtfaiyeyi ziyarete gitmişiz, bunu bile silmişler. Bunu yapanlar ya da yaptıranlar dürüst. Bir sürü şey."

Birçok tespit ortaya çıkacaktı. İftira atıyorlar. Bu arada veri kopyalama ile ilgili açılan dava düştü. İnsan bir utanır. Sanki ben veriyi aldım, cebime koydum. Sadece verileri muhafaza etmek. Ufak bir kalem hatası üzerinden insanları karalama yapıldı.

Beltur, 264 milyon TL cirosu var, 134.000 TL kâr elde edebilmiş. İsraf düzeni bitecek, tasarruf dönemi başlayacak.  Borçlanma tam 4,5 kat artmış

Bir sürecin, bir yönetim anlayışının kamuya ait olduğunu insanlara anlatacağız. Bu İstanbul seferberliğidir. Bunu beraber başaracağız. O bakımdan bu süreci başarmak zorundayız. İstanbul, Türkiye'nin kalbi. İstanbul kazanırsa Türkiye kazanıyor.

"Atanmış bakanlar işinize bakın"

6 ay İstanbul seçimi ile Türkiye'nin gündemini meşgul ediyorsunuz. Atanmış bakanlar işinize bakın. Koltuğu değiştireceğim, kim oturmak istiyorsa ona yollayacağım. Biz bu şehri güzelleştirebilirsek, dünyaya servis edebiliriz. Kesinlikle her şey güzel olacak."

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/imamoglu-kendileri-yaptiklarina-inanmiyor,822342