Helikopterle Trabzon'dan Ordu'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 30 bin kişiye hitap etti.

Mitingi çevresindeki binalarda vatandaşlar evlerinin balkonlarından başbakanı izledi.

Miting alanındaki partilileri selamlayan Başbakan Erdoğan, CHP'nin hiçbir zaman yapmanın tarafında olmadığını belirterek, "CHP hiçbir zaman inşa etmenin, imar etmenin tarafında olmamıştır. CHP yapmaz, bir şey yapılmasını da istemez. CHP üretmez, bir şey üretilmesini de istemez. CHP asla millete hizmet etmez, hizmet edilmesini de istemiz. İşte şu anda da CHP yanında MHP, onlarla birlikte BDP, Pensilvanya'nın ceketinin cebine girdiler. Oradan Türkiye'yi karıştırmanın çabası içindeler. 12 yıldır Türkiye istikrarla huzurla büyüyor. Emin adımlarla geleceğe ilerliyor. İşte şimdi bu şer ittifakı tıpkı 1960'da olduğu gibi yalanla, iftira ile Türkiye'yi durdurmaya çalışıyor" dedi.

"Onların birinci olmak gibi bir derdi yok"

Siyasetin dünyada millete hizmet için yapıldığını dile getiren Başkana Erdoğan, "Bu yola çıkan birinci olmak için çıkar değil mi? Hiçbir yerde hiçbir zaman sadece birinciyi engellemek için, paçasından tutup aşağıya çekmek için yarış yapılmaz. Bu CHP'nin birinci olmak gibi bir derdi hedefi, umudu yok. Aynı şey MHP için de geçerli. Onun da böyle bir derdi yok. BDP içinde geçerli onun da böyle bir derdi yok. Bu Kılıçdaroğlu Bursa'da televizyona çıktı. Ne diyor biliyor musun bu Kılıçdaroğlu? Diyor ki ‘Eğer yüzde 40'ın altında oy alırsam geçen seçim ben ve arkadaşlarım bırakacağız.' Kaç aldı biliyor musunuz. Yüzde 26. Hala bırakamadı, niye? Koltuk tatlı. Çünkü bu yalan söyler doğru konuşmaz" diyerek şöyle devam etti:

İdris Naim Şahin'i eleştirdi

"Aynı şekilde bu seçime giriyoruz. Bak ben burada söz veriyorum, var mısınız diyorum. Gelin bu seçimde Ak Parti birinci parti olmazsa ben genel başkanlığı bırakacağım. Partim birinci olmazsa ben bırakayım, arkamdan başka arkadaşlar gelsin. Birinci olmazsan bırakmaya var mısın? Yaptığım bütün mitinglerde bu çağrıyı yapıyorum. Hala cevap veremedi, veremez. Çünkü o nal topluyor nal. Varsın bunlar devam etsinler. Biz işimize bakacağız.

İdris Naim Şahin, İstanbul'da CHP adayına destek istemişti

Ordu'da bizim aramızda tutunamayan bazıları da sahaya çıkmış. Maalesef. Ak Parti'nin oylarını nasıl azaltırız diye sağda solda dolaşıyorlarmış. Hele hele bunların içerisinde bir tanesi var ki benim yaklaşık 45 yıllık beraber olduğum, tanıdığım, bildiğim ve onu da belediye başkan olduğum zaman genel sekreter yardımcısı yaptığım, daha sonra partide kurucu yaptım. Partimin genel başkan yardımcılıklarından bir tanesini ona verdiğim ve daha sonra bakan yaptığım birisi.

Ama bu seçimde buradan büyükşehir belediye başkan adayı olmayınca, olamayınca biliyorsunuz istifa edip ayrıldı. Niye biliyor musunuz? Onun da şantaj kasetleri var. Onu da açıklayacaklar diye korkarak gitti, biliyorum. Şimdi bakıyorum ki şu anda unutmayın kardeşlerim ahlakı olmayan siyasetin millete, ülkeye faydası olmaz. İlkesi olmayan, hedefi, planı, projesi olmayan siyasetin Ordu'ya faydası olmaz. Kazanmak için değil kaybettirmek için siyaset yapılmaz. Bu ahlaksız, ilkesiz siyasettir."