Son Dakika: Selahattin Demirtaş'a 2,5 yıl hapis cezası Son Dakika: Selahattin Demirtaş'a 2,5 yıl hapis cezası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı iken kendisi başkan yardımcısı olan Mehmet Murat Çalık, 31 Mart seçimi itibariyle Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. İmamoğlu ile başladıkları projelere yine birlikte bitirmeye çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nün yeni dönemini, YENİÇAĞ gazetesine anlattı. 

Beylikdüzünü'nün yönünü denize döndürmek için başlattıkları Yaşam Vadisi projesine hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Mehmet Murat Çalık, bugün itibariyle Beylikdüzü'ne 45 bin ton asfalt döktüklerini açıkladı. "Bu kışın kimsenin ayağına çamur değdirmeyeceğiz" diyen Başkan Mehmet Murat Çalık, "40 bin tona kadar asfalt dökeceğiz diye hedef koymuştuk, ama, hava koşullarının iyi gitmesi nedeniyle şu ana kadar döktüğümüz asfalt 45 bine yaklaştı. Yeni yollar açtık, imar süreçleri hızla devam ettiği için, bizim de yol ve altyapı sıkıntılarını hızlıca çözmemiz gerekiyordu" dedi. 

İBB'NİN KREŞİ BENİM İÇİN SİMGE 

Ekrem İmamoğlu'nun 150 kreş vaadiyle yapılan kreşlerden birinin de Beylikdüzü'nde olacağına işaret eden Mehmet Murat Çalık, "Niye Beylikdüzü'nde olacak, çünkü, şimdiye kadar, İBB'nin Beylikdüzü'nde dikili bir ağacı yok. Ne kültür merkezi, ne gençlik merkezi, ne de sosyal tesis, büyükşehire ait herhangi bir yapısı yok, ilk binası kreş olacak o yüzden benim açımdan simgesel önemi var" diye konuştu. 

Bu kreşlere Mutlu Çocuk Merkezi dediklerini vurgulayan Başkan Çalık, İBB haricinde bir kreşi de Beylikdüzü Belediyesi olarak kendilerinin açacaklarını ve İBB ile eş zamanlı olarak 23 Nisan 2020'de hizmete gireceğini duyurdu. 

KÜTÜPHANE, GECE 24'E KADAR AÇIK

Öğrencilerden; kütüphanelerin gece 24'e kadar açık olması için talepler aldıklarını belirten Başkan Çalık, bu istek doğrultusunda,  kütüphanelerin gece 24'e kadar hizmet verdiğini söyledi. İşsizliği azaltmak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Çalık, "Kariyer Merkezi'miz, belki İstanbul'un en aktif çalışan bir merkezi. Zaman zaman, diğer ilçelerden de talep alıyoruz. İBB ile kuracağımız Bölge Koordinasyon Masaları'mızla birlikte, gençlerin iş bulmalarına olanak sağlayacağız. Kariyer Merkezi'nde, her gün 264 kişinin CV'lerini nasıl dolduracaklarını varıncaya kadar gerekli desteği vererek, işe yönlendiriyoruz. Ayda 53 kişiye iş buluyoruz" şeklinde konuştu. 

İLLER BANKASI'NIN GELİRİ YARI YARIYA DÜŞTÜ

Türkiye ekonomisinin bozulmasından, belediyelerin de büyük oranda etkilendiğini anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediyelerin İller Bankası'ndan aldığı payların yarı yarıya azaldığını açıkladı. Belediyenin ruhsat ve harç gelirlerinin çok azaldığını vurgulayan Başkan Çalık şu ifadeleri kullandı, "Belediyenin 1800'e yakın çalışanı var. İller Bankası'ndan gelen payla; çalışanın maaşını bile ödeyemeyiz, o yüzden kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. İller Bankası'ndan gelen paylarımız hemen hemen yarıya düştü. Devletin topladığı gelirle de doğru orantılı, iş yerleri kapanıyor, vergi mükellefleri düşüyor ve sizin bölgenizdeki paylar azalıyor, tüm bunlar belediyenin gelirlerini büyük oranda düşürdü. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan tasarruf tedbirleri uyguluyoruz."

BEYLİKDÜZÜ İSKİ'NİN UNUTTUĞU YERDİ

"Bizim en büyük avantajımız; İBB yönetiminin değişmesi" diyen Mehmet Murat Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İBB'den alamadığımız 10-15 yıllık hizmetleri almaya başladık. Normalde ilçe belediyesinin görevi olmayan, büyükşehirin yapması gereken hizmetleri, biz, daha yeni almaya başladık. Meselâ; pis su kanalları çaplarının 2 metre olması gerekirken, bizim Beylikdüzü'nde, 60 cm. idi. Bu yüzden altyapılarımız sürekli ârıza veriyordu. Atık su, bugüne kadar yapılmamış, hatta İSKİ'nin yetkilileri 'Buraya hiç girmemişiz herhalde'  diye öz eleştiride bulundular. 2 metre çapındaki kanalları, Beylikdüzü'ne kazandırıyoruz, bu, Beylikdüzü'nün 30 yıllık sorununu çözüyoruz demek. Bu çalışmalar yüzünden, trafik sorunu oluyor, ama, kalıcı bir altyapı çalışması yapıyoruz."
2020 yılında yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık, Gürpınar'a bir köy meydanı, Yakuplu'ya ise kültür merkezi ve pazar alanı açacaklarını duyurdu ve şunları ekledi, "Yine, belediye hizmet binası olarak düşündüğümüz kültür merkezinin karşısındaki alanın plan çalışmalarını tamamladık, planları onaylattık, onu da hızlıca hayata geçireceğiz.

Kaynak Yeniçağ