Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetinde bakanlık teklif ettiği isimlerden biri olan HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in bakanlık teklifini kabul etmesini değerlendirerek, “Türkiye’de sorunların çözümü için insanların hele hele siyasilerin konuşması gerekir. Konuşmadan sorunlar çözümlenmez. Bu siyaset artık terk edilmelidir.” dedi.

Seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın başkanlığında yapılacak il eş başkanları toplantısı öncesi genel merkezde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni sürecin Türkiye’ye barış getirmesini dilediğini kaydeden Konca, “Önemli olan silahların durmasıdır, akan kanın, gözyaşının durmasıdır, anaların ağlamamasıdır. Biz siyasiler olarak bunu başarmalıyız. Bakanlık önerisine gelince doğrudur, öneri yapıldı. Ancak ben partimle bir değerlendirme yapmadan onu konudaki kararımı açıklama durumunda değilim. Hangi bakanlığın olacağıyla ilgili henüz bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

MHP’den Tuğrul Türkeş’in bakanlık teklifini kabul etmesini değerlendiren Konca, Meclis'te de yan yana olduklarını, Türkiye’de sorunların çözümü için insanların, siyasilerin konuşması gerektiğini söyledi. Konca, “Konuşmadan sorunlar çözümlenmez. Bu siyaset artık terk edilmelidir. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için siyasal görüşü çok paradoks olan partilerin bile bir araya gelip tartışması, konuşması belli konularda uzlaşma sağlaması gerekiyor. Öbür türlü bir kısır döngü olur. Öbür türlü şiddet sarmalı olur.” şeklinde konuştu.

CHA