YURT Gazetesi-Barış CAN
 İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü için "Ben Atatürk düşmanlarıyla yürümem" demiş daha sonra da bu sözüne bir açıklama daha getirme gereği duyarak "Yürümem ve yürümeyeceğim. Ancak bu sözlerimle; bu yürüyüşe gerçekten adalet arayışı düşüncesiyle katılan, yürüyen, Cumhuriyet duyarlılığından zerrece kuşku duymadığım, Atatürk ile sorunu olmayan partilileri veya yurttaşları kastetmiş değilim" demişti.  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da Adalet Yürüyüşü'ne katılmama nedeni olarak yürüyüşün siyasi parti faaliyeti olduğunu öne sürmüştü. Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Feyzioğlu ve Kocasakal'ın açıklamalarını YURT Gazetesi'ne yaptığı özel açıklama ile, çok sert sözlerle eleştirdi.

CHP'Yİ FAŞİSTLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR 

Çapan, Feyzioğlu ve Kocasakal'ın 'yürüyemeyeceğini' iddia ederek "Onlar burayı boş görüp CHP'yi faşistleştirmeye çalışıyorlar. İlk günler kimse yoktu, dönüp bakmıyorlardı. Kemal bey Bolu Dağı'nı aşana kadar yanında bir Allah'ın kulu yoktu. O zaman neden yürümediler?" diye sordu.

"BAŞKALARININ PEŞİNDEN GEZİYORLAR, YAKINDA FOYALARI ORTAYA ÇIKAR"

Feyzioğlu ve Kocasakal'ın yürümemek için bahaneler uydurduğunu belirten Çapan 'Bunlar bahane uyduruyorlar' dedi. Çapan, "burayı dutluk sanıyor, gelip genel başkan olacaktı ya... Şimdi gitmiş başkalarının peşinden geziyorlar. Yakında foyaları ortaya çıkar." dedi.  

"BUNLAR İNSAN FİLAN DEĞİLLER"

"Bunlar insan filan değilller" diyen Çapan şöyle devam etti: Hukuk profesörüsün kardeşim. Ülkede hukuk var mı, mahkeme var mı, adliye var mı, adalet var mı? Ne demek ya; o varsa gelmem, bu varsa gelmem, ne demek? Ne zaman gelirsin? Bunların açıklamalarında başka bir numara var. Ya sen baro başkanlığı yapmışssın, Türkiye'de adalet var mı, hakim var mı, hakim teminatı var mı? Hakimler şaşırmış durumda, nasıl karar vereceklerini bilmiyorlar. Bir kitaba, iki yukarı bakıyorlar. Havadan koku almaya çalışıyorlar. 

"BUYURSUN GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLSUN"

"Türkiye'de adalet olmadığını düz yurttaşlar görüyor da koca hukuk profesörleri görmüyor mu bunu?" çapan, Feyzioğlu ve Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığı adaylı için "Buyursun CHP Genel Başkanlığı'na aday olsun, neden olmuyor? Bekleriz. CHP'ye bu kafa ile mi genel başkan olacak?" diye sordu.

"CHP GENEL BAŞKANLIĞI MUSTAFA KEMAL'İN KOLTUĞUDUR"

"CHP Genel Başkanlığı Mustafa Kemal Kemal'in koltuğudur." ifadelerini kullanan Çapan "Mustafa Kemal yurttaşların Cumhurbaşkanıydı. Karışmış, kaynaşmış bir milleti, sınıfsız toplum diye tarif eden bir adamdı." diyerek "bunlar, bu kafayla Genel Başkan olabilir mi?" diye sordu.   

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE HER GÖRÜŞTEN İNSAN VAR"

Adaletin Türkiye'de yaşayan tüm yurttaşların ortak talebi olduğunu dile getiren Çapan şöyele devam etti: "Kürt var gelmem, düşman var gelmem..." Ne yapalım? Adalet Yürüyüşü'nde her görüşten, her türlü adam var... Adalet herkesin ortak talebi, memleketin en yakıcı sorunu haline gelmiş.

"YAPTIKLARI AKP'YE IŞIK TUTMAKTIR"

Çapan "Sen baro başkanlığı yapmış bir adamsın, sen hukuk profesörüsün, ne yapmaya çalışıyorsun? Yaptıkları AKP'ye ışık tutmaktır. AKP'ye yol açmaktır. AKP'ye el uzatıyorlar. Şimdi anlaşılmıyor bu, sonra bakacağız ne olduğuna?" dedi.

"FEYZİOĞLU O TOPLANTIDA ERDOĞAN'A YALAKALIK YAPACAKTI"

Danıştay'ın kuruluş yıldönümü etkinliklerinde Metin Feyzioğlu ile dönemin başbakanı Erdoğan arasında yaşanan kriz ile ilgili Çapan "Metin Feyzioğlu Tayyip Erdoğan'ı övecekken, adam lafı dinlemediği, yarıda bıraktığı için Erdoğan'a fırsatmış gibi oldu. Erdoğan'ın Abdullah Gül'ü alıp gittiği toplantıda Feyzioğlu'nun konuşmasının tamamına bakarsanız, adamın yalakalık yapacağını göreceksiniz. Ama Erdoğan fırsat vermedi." dedi.

"FEYZİOĞLU VE KOCASAKAL AYNI TÜR BUNLAR"

Çapan "Feyzioğlu ile Kocasakal aynı tür bunlar. Neredeler? CHP Genel Başkanlığı boş zannediyorlar. Şapka takıp, tiyatro yaparak genel başkan olabileceklerini zannediyorlar. Ne oldu gelse ya..? Gelsin olsunlar bakıyım?" dedi

"CHP BAYKAL'IN CHP'Sİ DEĞİL"

Feyzioğlu ve Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığı'na aday olmaları ile ilgili Çapan "Bunların parti tabanında karşılığı olduğunu düşünmüyorum. CHP de, Baykal'ın CHP'si değil." ifadelerini kullandı.