Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye konulu kritik zirve için Soçi'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devlet başkanlığı rezidansının girişinde karşıladı.

Putin, Erdoğan'la bir araya geldiği sırada öncelikle "Merhaba" dedi. Daha sonra mevkidaşıyla el sıkışıp bir eliyle de havayı işaret eden Rus lider, "Bugün size özel olarak ne kadar güzel bir hava ayarlamışlar" ifadesini kullandı.

Erdoğan da gülümseyerek "Evet, çok güzel" yanıtını verdi.

Liderler, rezidansın girişindeki bu kısa konuşmanın ardından görüşme salonuna doğru ilerledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Rusya'nın Soçi kentine geldi. Erdoğan günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Vladimir Putin'le Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin basına açık kısmında gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, buluşma öncesi detaylı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu vesile ile gerek ikili görüşmeler gerek ikili ilişkileri ele alma fırsatı bulacağız. Bu barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacak. Bu görüşmenin de Barış Pınarı Harekatı'na çok ciddi fırsatlar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

İki lider baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecek. Erdoğan ve Putin görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak eşlik ediyor.

AKP'li Mehmet Metiner, Alaattin Çakıcı’yı savundu AKP'li Mehmet Metiner, Alaattin Çakıcı’yı savundu

Kaynak Cumhuriyet