Sanatçı Erol Evgin verdiği bir röportaj sırasında Türkiye'deki siyasi iklimle ilgili de konuşmuş ve "Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil" demişti.

​Bu röportaj üzerine Tayyip Erdoğan sanatçıyı hedef almış ve "Çıkmış bir tanesi kalkıyor diyor ki, bu muhtarların seçilmesini yanlış buluyorum, herkesin oyu geçerli olmamalıdır. Milletin içinde de böyle tefrike gidenler var. Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur. Önce millete saygı duyacaksın, sen bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin" demişti.

Çok konuşulan olayla ilgili usta sanatçıdan açıklama geldi.

İşte o açıklama:

"Verdiğim bir röportaj sonrasında sözlerim, içinde olmak istemediğim bir tartışma ortamına çekildi. Konu kapanmak üzereyken; sevgili Hıncal Uluç dostumun köşesinde tekrar gündeme geldi. Beni tanıyanlar samimiyetimi ve sözlerimin arkasında durduğumu bilirler.

Sanatçılar aşkın düşünen insanlardır. Bazen kalıplaşmış düşünceleri havalandırmak, insanları sarsmak ya da bir sorunu gündeme taşımak için abartılı örnekler verebilirler. Yapmak istediğim; kamuoyunu eğitim konusunda uyarmak için bir tepki koyuş biçimiydi. Cumhuriyetimizin 93’üncü, Demokrasimizin 70’inci yılında hâlâ okuma yazma bilmeyen yaklaşık 2,5 milyon insanımızın olması içimi acıtıyor.

Son bir hafta boyunca bu konuda olumlu, olumsuz birçok görüş yer aldı medyada. Niyetimi bilen, beni tanıyan ve sevenler sağ olsunlar olumsuz her söze içten duygu ve düşünceleriyle, bazen de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatçılarla ilgili veciz sözleriyle cevap verdiler. Bana verecek cevap bırakmadılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Küfür dışında farklı görüş belirtenlere de saygı duyuyorum.

Artık bu tartışmadan bir fayda çıkarmak istiyorum. Bundan böyle zamanımın büyük bir bölümünü eğitim konusunda sosyal sorumluluk projelerine ayıracağım. Bu yaklaşımıma sanat ve medya dünyasından dostlarımın da katılacağına inanıyorum.

Sevgi ve Saygılarımla"

Erol EVGİN


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr