2005-2009 yılları arasında Başbakanlık Basın Danışmanı ve Basın Sözcülüğü görevinde bulunan Karar Gazetesi yazarı Akif Beki, Süleyman Soylu’nun Ekrem İmamoğlu’na hakaretine ilişkin, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Beki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “AK Parti ileri gelenlerinin hemen tamamı gibi benim de ömrüm, ülkemin demokrasi ve insan hakları standartlarını dünyaya şikayetle geçti. Buna da bir milat mı getirildi artık? Öncekiler vatansever ve çok akıllı da o tarihten sonrakiler mi hain ve ahmak! Söylense de bilsek..” dedi.

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fransa’da katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne yaptığı konuşma üzerinden şu sözlerle hedef almıştı:

“Terörist olmaktan ceza alanları bu ülkenin selameti ve o beldenin selameti için görevden aldığımızda, Avrupa'ya giderek Türkiye'yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun. Birileri eline silah alıp 9 aylık çocuklarımızı, bebeklerimizi şehit edecek, orada Kürt kardeşlerimizin, Arap kardeşlerimizin, Türk kardeşlerimizin sabah dükkânını açmasını engelleyecek, çocukların okula gitmesini engelleyecek, bunun belediye başkanlığını yapacak, sen de Avrupa Birliği'ne Türkiye'yi şikâyet edeceksin, yazıklar olsun.

Erdoğan'dan AİHM'e tepki Erdoğan'dan AİHM'e tepki

Kaynak Yeniçağ