Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mülteciler konusunda NATO'dan destek istedi ve "Haritadan silinecek duruma doğru giden bir Suriye var. Buna göz yummak mümkün değil" diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Geçtiğimiz haftalarda önce İstanbul'da, ardından Irak ve Suudi Arabistan'da yaşanan terör saldırılarında gördüğümüz gibi, uluslararası güvenlik giderek daha kırılgan bir hal alıyor.

LOKAL BİR SORUN DEĞİL

Bu durum sadece Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki birkaç ülkeyi etkileyen lokal bir sorun değildir. Bilakis tüm ülkeleri, tüm bölgeleri etkisi altına alan, küresel boyutu olan bir meseledir. Nitekim Fransa, Belçika, Tunus, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen terör eylemleri nerede olursa olsun, ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ülkenin bu sürecin dışında olmadığını ortaya koymuştur."       

NATO DAHA AKTİF OLMALI

"Güvenlik tehdidi kavramının mahiyeti çok ciddi bir değişim yaşıyor. Bu süreçte NATO'nun daha aktif olması, bu yeni tehditler karşısında kendini de güncellemesi gerekiyor. Küresel istikrar ve güç dengesinin devamı için, ittifakın dayanışmasını sürdürmesi, caydırıcılığını da tahkim etmesi şarttır. NATO'nun Türkiye'nin güvenliğini olumsuz etkileyen gelişmeler karşısında çok daha fazla çaba göstermesini bekliyoruz."

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Putin'le görüşmemiz konusunda şu anda netleşen bir tarih yok. Fakat bu ay sonu, Ağustos gibi planlanması gündemde. 

Zaten pek çok liderle de görüşmeler yapacağız.

SURİYE HARİTADAN SİLİNMEYE DOĞRU GİDİYOR

Haritadan silinecek duruma doğru giden bir Suriye var. Buna göz yummak mümkün değil. Mülteciler konusunda NATO'nun Türkiye'yi yalnız bırakmaması gerekiyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr