İZMİR

Başbakan Binali Yıldırım,İzmir Valiliği tarafından Kaya Termal Otel'de sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının sivil toplum örgütleri ve vakıflarla işbirliği içinde olduğunu, olmaya da devam edeceğini, İzmir'in bu konuda çok gelişmiş bir şehir olduğunu, sivil toplum örgütleri ile buluşmayan siyasi liderlerin İzmir'de başarılı olayamayacağını ifade etti.

"Terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkaracağız"

Sivil toplum örgütleri ile buluşmada şehit anne ve babasının da bulunduğunu belirten Yıldırım, "Buradan bir kez açık ve seçik olarak herkese, dost düşman herkese söyleyeceğim bir şey var. Milletim rahat olsun bu terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkaracağız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu toprakların bağımsızlığının, bu milletin birliğinin teminatı şehitlerimizdir. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Allah hayırlı ömürler versin" dedi.

Kendilerine sıklıkla "operasyonların ne zaman biteceği" sorusunun sorulduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bize diyorlar ki 'çözüm süreci ne olacak, terör operasyonları ne zaman bitecek?'. Bakın buradan şunu açıkça söylüyorum, bu operasyonların bitmesi için 3 tane şey lazım. Bir, bu katil terör örgütü ne zaman sivilleri, yaşlıları, gençleri gözünü kırpmadan öldürmekten vazgeçerse, ne zaman askere, polise, jandarmaya, korucuya silah doğrultup onları şehit etmekten vazgeçerse, ne zaman Anadolu topraklarının her köşesinde doğusundan batısına kuzeyinden güneyine vatandaşımızın huzur ve güven içinde yaşaması tam olarak mümkün olursa o zaman bu operasyonlar bitmiş olur.

Eğer bu terör örgütü bu boş hayallerin peşinde koşmaya devam ederse ülkeyi bölme heves ve hayalinden vazgeçmezse operasyonlar da asla ve asla bitmez, bunun açık seçik bilinmesi lazım. Çözüm terör örgütünün milletle devlet arasından defolup gitmesidir. Ben bölgedeki vatandaşlarıma açıkça şunu söylüyorum. Terör örgütünün sizin gibi bir sorunu yok. Sizin sorununuz asıl terör örgütüdür, başınızın en büyük belasıdır. Bu beladan da sizi kurtaracağız." diye konuştu.

"Demek ki İzmirliler uzağı görüyor"

Yeni görevine gelmesinde kendisine büyük destek veren İzmir'e teşekkür ettiğini, onurlu ancak ağır bir sorumluluğu olan bir göreve geldiğini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:

"İzmir, beni belediye başkanı seçmedi. Demek ki uzağı görüyor İzmirliler. İzmir'e bir teşekkürüm daha var. Ana muhalefet partisi lideri ‘İzmir başbakan çıkaracak' dedi. Onu da mahcup etmedik, ona da teşekkür ediyorum. Şehrime karşı sorumluluğumun çok daha arttığının farkındayım. Ama bugüne kadar size mahcup olmamak için var gücümüzle, arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla çalıştık. Bundan sonra daha fazlasını yapacağımızdan zerre kadar tereddütünüz olmasın. Bizim için sıfatlar gelip geçicidir, İzmir'e, Türkiye'ye hizmet etmek kalıcıdır."

Muhabir: Efsun Yılmaz, Gülcan Kaplan

Kaynak: AA