CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara sesleniyor.Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

LİSTE İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Rahatlıkla sesim bile kısılamıyor bu ülkede. Dedim ki arkadaşlara yiyelim iğneyi . Gidelim meydanlara. Milletvekili listeleri tartışılır fakat hedef büyük, zaman dar, işimiz çok. Hepsi bizim arkadaşımız fark etmez. Milletvekili listelerini genel merkez yapar. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini ben yapacağım zaten. Hiç CHP'liyi haber yapmazlar, fırsat buldu mu haber yaparlar. Televizyonlara akşamları çıkan anketçilerin bir kısmını ciddiye almayınBugün sesimiz kötü olabilir. Ama sözümüz doğrudur merak etmeyin. 

TRT

TRT'DE, 13- 20 Mayıs arasında Erdoğan'a 1 saat 52 dakika süre vermişler. Muharrem ince'ye 16 dakika. Bizim de o elektrik faturalarında hakkımız var. Ben TRT'ye hakkımı haram ediyorum.

SEÇİM GÜVENLİĞİ 

24 Haziran'da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız. En az 50 bin avukata sizi her an YSK'ya çağırabilirim. Merak etmeyin bir oyunuza zarar gelmeyecek. 

EKONOMİ

Yatırımcılar güven duyup Türkiye'ye gelmiyor. Ekonominin başına ehliyetli insanları getireceğiz. Ekonomi ile ilgili kurumları bağımsız özerk hale getireceğiz. Merkez Bankası başkanını CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağız. Kemer sık politikasını değiştiriyoruz. Bu kez kemer sıkma sırası devlette. Milletin kemer sıkacak hali kalmadı.

EĞİTİM

 İsraf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. O sarayda yaşamayacak cumhurbaşkanı söz. Orayı üniversite sınavından yüksek puan alan gençlere vereceğiz. Ben evimde oturacağım. Devletin işleri için Çankaya Köşk'ünü kullanırım Atatürk'ün yaptığı gibi.Parayı nereden bulacaksın Muharrem ince? Sen Suriyelilere 40 milyar doları nereden buldunsa oradan bulacağım.Eğitim için uzlaşacağız. Masanın etrafında her partiden olacak. Milli eğitim politikasında önce uzlaşacağız. 24 Haziran'da sınav vardı. Ne oldu? değişti. Sürekli değişiklik yaptılar. Sınava iki ay kala da tarihini değiştirdiler. Gençler sınava girecekken kabine girecek şimdi. Hayatta en önemli şey çocuğumuz diyoruz da eğitimi çok mu önemsiz. Dalga geçiyor dalga. Çocukların sorularını çaldılar. Fizik öğretmeni Muharrem İnce söz veriyor çaldırmayacağım. FETÖ'yle birlikte çaldılar. Sınavları şöyle okurdum; önce ismini ataçla kapardım ismini görmeyeyim diye. Adil olsun diye.Sizde güneş paneli var mı? Nereden bulacağız enerjiyi? Güneşten, rüzgardan, yenilenebilir kaynaklardan. Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini iyi değerlendirirsek 100 yapıyorsak 130 yaparız. 30 da artar. Güneş enerjisini depolamak zor iş. Bu konuda uzman gençlere ihtiyaç var. Her yıl 10 bin genci yurtdışına göndereceğiz. O gelip meydanlarda tezek, pislik diyecek ben gelecek diyeceğim. Aramızda fark olacak. Benim Cumhurbaşkanlığımda Genelkurmay Başkanı helikoptere binip birilerini tehdit etmeye giderse hemen görevden alacağım.Cumhurbaşkanı TEOG'u kaldırınca kalkmayacak. Cumhurbaşkanı faizleri düşürün diye talimat vermeyecek. 

DIŞ POLİTİKA

Dış politikamız kararlı, tutarlı olacak. Atatürk'ün yaptığı gibi. Dış politika meydanlarda kavga ederek olmaz.Dış politika arka tarafta masada konuşarak olur.Koca Türkiye Cumhuriyeti 4 milyon Suriyeliye bakıyor, orada büyükelçimiz yok. Neden; Tayyip Erdoğan Esad'a kızmış.Asgari ücret 2200 TL olacak. Çiftçiye mazot 3 lira olacak. 

AYRINTILAR GELİYOR... 

https://www.gercekgundem.com/siyaset/16053/chpli-inceden-aday-listeleri-icin-ilk-yorum