CHP’nin demokrasi, değişim ve kardeşlik’ ana temalı 35. Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. Kurultay divan başkanlığına Murat Karayalçın seçildi. 

Kendilerini yeniden tanımlamaya ihtiyaç olmadığını belirten Murat Karayalçın, “Örgütümüzü yeniden yapılandırmaya çok ihtiyacımız var. idari birimlere göre devlet tipi örgütlenme yerine toplum kesimlerine göre halk tipi örgütlenmeye geçmeliyiz. Devlet tipi örgütlenmeden CHP’nin halk tipi örgütlenmeye geçmesi iktidar yolumuzda bir zorunluluktur.” diye konuştu. 

Karayalçın, başkanlık divanının oluşumu için kendisine verilmiş olan önergeyi okumadan önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine verdiği Can Dürdan ve Erdem Gül’ün Silivri’den gönderdiği mektubu okudu. 

Can Dündar ve Erdem Gül’ün gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor: 

“CHP’nin 35. Kurultayı medyanın en ağır döneminde toplanıyor. Biz o baskıya direnen halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunan gazeteciler olarak 52 gündür Silivri’de hapis yapıyoruz. Tutukluluk koşullarında bile direnmeye korkutma çabalarına inat doğru bildiklerimizi daha gür yazıp söylemeye devam ediyoruz. Bu mücadelemizde ilk günden beri bizi hiç yalnız bırakmayın başta genel başkan kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm milletvekili ve vefakar örgütlerine içtenlikle teşekkür ediyoruz. Özgür ve demokratik bir Türkiye’nin inşasında bağımsız ve cesur basının önemini hatırlatıyor kurultaya başarılar diliyoruz.” 

Öte yandan Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin kurultaya gönderdiği mesaj da okundu. Mesajda şu ifadeler yer aldı: “En zor anımda acımı paylaşma duyarlılığı gösterdiğiniz için teşekkür ederim.” 
Kurultaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken katıldı.