392 imza ile kuruluşunu ilan eden   “Birlikte Türk Milletiyiz - BTM”  kuruluş bildirisini http://birlikteturkmilletiyiz.org/  sitesinde paylaştı.

KURULUŞ BİLDİRİSİ:

Bizler; Türk Milletinin egemenliğini, vatanın bütünlüğünü ve Milletin birliğini tehdit eden çok yönlü ve çok kaynaklı tehlikeler karşısında “Birlikte Türk Milletiyiz - BTM” adı altında bir araya geldik.

Amacımız; millî varlığımızı hedef alan görüş, eylem ve olaylar karşısında, Türk Milletini bilgilendirmek ve Türk Milleti adına hareket edenleri uyarmaktır. Bunun için hukukun ve demokrasinin bahşettiği bütün imkânları kullanmaya kararlıyız. 1919’da Amasya Genelgesi ile bütün cihana haykırıldığı gibi, bugün de tekrarlıyoruz:

Vatanın bütünlüğü, milletin istiklâli tehlikededir. Siyasî iktidar üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirememektedir. Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

Türk Milleti asırlardır aşiret, kavim, etnisite, mezhep ayrımlarının üstünde ve ötesinde kimliğinin ve birliğinin şuurunda, insanlığın şerefli bir üyesidir. Milletimizi ve vatanımızı ilkel varsayımlarla bölmek, vatanımızı emperyal siyasî emeller uğruna parçalamak isteyenlere karşı atılacak ilk adım, birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü teyit ve takviye etmektir.

Türk kimliğimizi ve millî birliğimizi inkâr edenlere varlığımızı bildirmektir.

Son yıllarda yaratılan sis perdesinin gizlediği gerçek şudur: Biz, tek tek her birimizin sandığından çok daha fazlayız ve birliğimiz ve bilincimiz sanılandan çok daha sağlamdır.

Tehdit ve tehlikelere karşı hukuk ve demokrasinin desteğinde Türk milletini bilgilendirmek, kavram ve söylem birliği sağlamak için olayları isimlendirmeye, kavramlaştırmaya özel dikkat harcayacağız.

  • Paneller, sempozyumlar, konferanslar düzenleyeceğiz.
  • Basın bildirileri yayınlayacak, önemli konularda yürüyüşler, toplantılar yapacağız.
  • TV’lerde programlar, açık oturumlar düzenleyeceğiz.
  • Uzmanlara raporlar hazırlatacak, bunları kamuoyuna ve yetkililere ulaştıracağız.
  • Her çalışmanın sonunda sorunların çözümü için ne düşündüğümüzü de açıklayacağız.

Bize katılın, bu varlık mücadelesini birlikte yürütelim. Bu bir, “Uyan ve millî egemenliğe sahip çık!” çağrısıdır. Türk Milletinin bütün duyarlı evlatlarını, aralarındaki ihtilafları erteleyerek, varlık hukukumuzu savunmaya davet ediyoruz.

Bu çalışma, yurdun her tarafına, yayılacak ve katılmak isteyen her Türk vatanseverine açık olacaktır.

Saygılarımızla.

****

Ben de varım diyorsanız, şu adresi tıklayıp adınızı, soyadınızı, unvan veya görevinizi epostayla göndermeniz yeterlidir: [email protected]

BİLİDİRİDE NELER YOK

Bildiride hukuk, adalet, eşitlik ve aydınlanma üzerine tek kelime yok. Hukuk ve demokrasi kullanılacak birer araç olarak görülüyor.

Bildiride hukuk ve demokrasi sözcüklerinin geçtiği tek bir cümle var o da şöyle:

“ Bunun için hukukun ve demokrasinin bahşettiği bütün imkânları kullanmaya kararlıyız.”

Toplantıda Türkiye Barolar Birliği başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu bir konuşma yaptı. Feyzioğlu konuşmasında “Gururla söylüyorum ben bir Türk Milliyetçisiyim, canımla, kanımla, örgütümle yanınızdayım” dedi. Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Feyzioğlu'nun konuşmasının ardından bir panel düzenlendi. Paneli yöneten eski Vali ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, “Maalesef Türk Milleti'ni savunacak duruma getirildik. Bu çok üzücü. Varlığımız sorgulanıyor, can derdindeyiz. Milli mücadele koşullarına benzer koşullardayız. Herkesin yapacağı ve yapması gereken bir şey var. Yarın çok geç olabilir” dedikten sonra sözü Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu'na bıraktı.

Feyzioğlu’nun konuşmasında da adalet, eşitlik, adil yargılanma, aydınlanma sözcükleri yoktu..

Milliyetçiliğin alanı genişledikçe hak, adalet, eşitlik ve aydınlanmanın alanları daralıyor…

 Rahmi Ofluoğlu