Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilere verdiği sözü tuttu. Yavaş, Ankara’da evde kalan öğrencilerinin kullandıkları su ve atık su tarifelerinin yüzde 50 olacağını açıkladı. Karar, dün itibarıyla belediye meclisinden geçti.

ABB Meclisi’nin haziran ayı üçüncü toplantısı dün gerçekleşti. Mansur Yavaş’ın seçimlerden önce vaat ettiği “öğrenci evlerine yüzde 50 indirimli su verilmesi” konusu belediye meclisinde görüşüldü. Teklif, oyçokluğuyla kabul edildi. Hangi evlerin öğrenci evi sayılabileceğine ilişkin düzenlemenin de görüşüldüğü toplantıda Yavaş, evde yaşayan öğrencinin, “yüksekokul öğrencisi olması, ailesi ile birlikte Ankara’da yaşamıyor olması, herhangi bir özel sektörde çalışmıyor olması, mezun olduğu takdirde aboneliğini kapattırması gerektiği ve her yıl öğrenci belgesini ASKİ’ye ibraz etmesi gerektiğini” belirtti.

AKP’li belediyedeki kadro skandalı AKP’li belediyedeki kadro skandalı

Yerel Eşitlik Eylem Planı doğrultusunda, kadın sığınma evlerinde kalan kadınların desteklenmesi için burada kalan kadınların yüzde 2’sinin belediye şirketlerinde istihdam edilmesine ilişkin komisyon raporu da mecliste oybirliği ile kabul edildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1440906/Ankara_da_ogrenci_evlerinde_su