Yüksek Seçim Kurulu, AKP'nin itirazları üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptal ederken "Memur olmayan sandık kurulu görevlilerini" gerekçe olarak göstermişti.

23 Haziran'da tekrarlanacak seçimleri için oluşturulan sandık kurullarında yine memur olmayan isimlerin yer aldığı tespit edildi.

‘BİR KEZ DAHA MIZIKÇILIK YAPTIRMAYACAĞIZ ONA GÖRE’

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Sandık kurullarını oluşturanlar kendileri. Sandık kurulları memur değil diye iptal edenler yine kendileri. Ve şimdi oluşturulan sandık kurullarında yine memur olmayanlar var. Bunları takip eden ve öncesinde uyaran yine CHP. Sonrasında bir kez daha mızıkçılık yaptırmayacağız ona göre” ifadelerini kullandı.

"İPTAL HAZIRLIĞI MI?"

Söz konusu tartışmalara ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Durmuş Yılmaz, "Bu AKP tarafından kaybedilmesi halinde seçimin bir daha iptal hazırlığı mı?" dedi. Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde:

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı

"23 Haziran’da yeilenecek İBB sçimlerinde kamu görevlisi olmayanlardan sandık kurulları oluşturuluyormuş.Bu AKP tarafından kaybedilmesi halinde seçimin bir daha iptal hazırlığı mı? YSK niye var, niçin yasaya uygun kurul oluşmasını sağlamıyor? Cezai sorumlulukları olmalı."

Durmuş Yılmaz@DurmusYillmaz

23 Haziran’da yeilenecek İBB sçimlerinde kamu görevlisi olmayanlardan sandık kurulları oluşturuluyormuş.Bu AKP tarafından kaybedilmesi halinde seçimin bir daha iptal hazırlığı mı? YSK niye var, niçin yasaya uygun kurul oluşmasını sağlamıyor? Cezai sorumlulukları olmalı.

1,546

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1409676/_AKP_nin_kaybetmesi_halinde_yeniden_iptal_hazirligi_mi__.html