Önce İlke toplantısından notlar

Dünkü Önce İlke toplantısına 150 kadar kişinin katıldığı bildiriliyor.

Hasan Kılıç yaklaşık 20 kişiyle oradaydı.  

Hasan Kılıç konuşmasında başkan adayının ön seçimle belirlenmesini, YK ve diğerlerinin başkan ve onur kurulu tarafından seçilmesini savundu.

Toplantıda gerginlik çıktı, on dakika bağrışmalar oldu, nedeni Kocasakal’ın her zamanki sekter, kibirli şekilde bağırıp çağırmasıydı.

 Kocasakal; “Hasan madem yeni adla çıktı biz şantaja boyun eğmeyelim, gitsinler, ön secime gerek yok, adayımız Durakoğlu, Durakoğlu’nun ön secim istemesi de yanlış” dedi.

Kocasakal neredeyse yuhalanıyordu, sabah seyahatini bahane ederek Hasan’ın kürsüye çıkacağı sırada da çekti gitti.  Hasan’a konuşma hakki vermenin şantaja boyun eğmek olacağını düşündü sanırız.

 Hasan, Ankara’yı örnek göstererek geniş katılımlı ön seçim istedi, aksi halde giderizi ima etti

Toplantıda Burhan Köseoğlu çok yerinde ve güzel bir konuşma yaptı. Kocasakal’ın despot tutum ve beyanlarını eleştirdi. “Hasan’ı desteklemiyorum ama konuşmasına bile tahammül edemiyor, bu ne despot yaklaşım, aynı kafayla CHP’ye de aday oldu sonucu aldı” dedi:)

Kocasakal’ı çok az kişi alkışladı.

Önce İlke toplantısından aktardığımız bu notlardan sonra birkaç hususu not etmek gerektiğini düşündüm.

Kocasakal’ın diktatör varı halleri yeni değil, ayrıca zamanın ruhuna uygun düşüyor.

Önce İlke üyelerini kutluyorum.

Daha önceleri “bu arkadaşlar bir kurultay delegeliğine kimliklerini teslim ediyorlar” diye düşünmekten kendimi alamazdım.

Ve aklıma hep George Orwell’in Hayvan Çiftliği gelirdi. Hayvanlar Çiftlikte devrim yaparlar. Süreçte Napolyon adlı domuz yönetimi ele geçirir ve baskıcı bir yönetim kurar.

Çiftlikteki Boksör isimli hayvan(at) sürekli olarak “Napolyon haklı, Napolyon ne söylerse doğrudur, ben daha çok çalışacağım” sözlerini tekrarlardı.

Önce İlkede durum değişmiş anlaşılan, artık Napolyon haklı değil.

Av. Rahmi Ofluoğlu