Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, avukatlar günü kutlama yemeği düzenlendi. Yemekte, mesleğinde 25, 40 ve 50 yılını dolduran avukatlara plaket takdim edildi.

Muğla Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Marmaris Barosu'nun ev sahipliğinde 5 yıldızlı Green Diamond Otel'de kutlama yemeği düzenledi. Avukatlar Günü'nün ilk haftasında geleneksel olarak yapılan kutlama yemeğine, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Ağır Ceza Mahkeme Komisyonu Başkanı Kenan Aslanbey, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel ve avukatlar ve eşlerinden oluşan yaklaşık bin kişi katıldı.

Kutlamanın açılış konuşması Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun tarafından yapıldı. Yemeğine katılan meslektaşlarına teşekkür eden Avukat Uzun, "Zor ve meşakkatli yolumuzda ilerliyoruz. Nerede hak ve hukuk mağduriyeti var ise, biz oradayız. Zoru başarmak için çıktığımız yolda engelleri kaldırmak için hep birlikte olmak zorundayız. Dün ve bugün nasıl el ele verip zorlu yollarda ilerlerdiysek yarında aynı şekilde devam etmeliyiz" dedi.

Mesleğinde 50 yılını doldurmuş Bodrum Barosu avukatlarından Halil Kurtoğlu'na Muğla Valisi Amir Çiçek tebrik ederek plaketini verdi. Vali Çiçek, "Zorlu mesleğini icra eden tüm avukatların gününü kutlar ve başarıların devamını dilerim" dedi. Ardından, il ve ilçe protokolü mesleğinde 25 ve 40 yılını doldurmuş avukatlara plaketlerini takdim etti.

İzmir'den gelen "Blue Note" adlı orkestra, Türkçe ve yabancı dilde hareketli şarkılar seslendirdi. Avukatlar, aileleriyle birlikte hareketli şarkılar eşliğinde pistte doyasıya eğlendi.

KAYNAK
:http://www.haberler.com/marmaris-te-geleneksel-avukat-gunu-kutlamasi-8364261-haberi/