İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ilişkin topu topu iştirakler ile kaymakamlık belediyeler ve çıplak maşer kuruluşları (STK) '.istanbul' ve '.ist' uzantılı alan adlarını kullanmaya başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden meydana getirilen açıklamaya göre, İGDAŞ, İSPARK, Kültür A.Ş, Spor A.Ş, KİPTAŞ, Ağaç A.Ş, Halk Ekmek üzere paydaşlık şirketleri ile İstanbul kent Hatları, İETT ve İSKİ üzere İBB'ye ilişkin kuruluşlar, nice kaymakamlık belediyesi, başkaca Türk Kızılayı ve İHH üzere şişman çıplak maşer kuruluşları '.istanbul' ve '.ist' uzantılı meydan adlarını kullanacak.

27 Ocak'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş çeşidinden hizmete verilen meydan ismi uzantıları, 1 Mart sebebiyle de Türkiye'deki markaların ve kurumların başvurularına açıldı.

Bu meydan uzantılarını kabul etmek talip marka, işletme, kasıntı ve STK'lar 31 Mart evveliyatına denli www.nic.istanbul adresinde tamlanan mezun servis sağlayıcılar marifetiyle pırtı yahut restorasyon işlemleri yaptırabilecek.

Muhabir: Gökhan Yılmaz

Kaynak: AA