Hikmet Çiçek

"Cumhurbaşkanına hakaret", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "terör örgütüne yardım…" Bu iddialarla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun tutuklandı.

23 Nisan'da gözaltına alınan Uzun, tutuklama talebiyle gönderildiği sulh ceza hakimliğince, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Hadi biraz yakın geçmişe dönelim.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün giderayak yaptığı son marifeti Odatv baskınıydı. 14 Mart 2011 günlü baskında "Ulusal Medya 2010", Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" adlı kitabının taslakları, ayrıca, "Nedim", "Hanefi", "Sabri Uzun" adı verilen word metinlerinin "bulunduğu" açıklanmıştı.

BİLİRKİŞİ VE UZMAN GÖRÜŞÜ BİLİRKİŞİ VE UZMAN GÖRÜŞÜ

"Sabri Uzun" adı verilen metinde yer alan "şık-sabri kitap" adlı metin, soruşturmanın gizliliği-mizliliği lafları arasında anında yandaş medyaya servis edildi. Sabri Uzun adı öne çıkarıldı. Bu metinlerin dehşetli birer "örgütsel doküman" olduğunu izah etmek için polisin hazırladığı 49 sayfalık "inceleme tutanağı"nda da olur olmaz her yerde Uzun'un adı geçirildi.

Sabri Uzun, daha Ergenekon'un "e"si bile piyasada yokken, sonradan kendisini de katacakları bir tertibin hazırlığını ne zaman fark etmiş, nasıl tepki göstermişti?

Sevgili arkadaşım,. Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk'ün 6 Temmuz 2010 günlü Ergenekon davası oturumunda söylediklerini duruşma tutanağından aktaralım:

"OROSPULUĞA MÜSAADE ETMEM"

"Ben avukatken, müdafiiyken Sabri Uzun'un tanık olarak dinlenilmesini talep ettim, öğrendiğim bilgiler nedeniyle dinleseydiniz o zaman öğrenirdiniz ne olduğunu... Şimdi Sabri Uzun ile 3-4 defa görüştük. Sabri Uzun bize tabi bu olayın detaylarını anlattı. Şöyle ki, 2006'nın başında veya 2005'in sonunda Recep Güven adlı emniyet istihbarat daire başkan yardımcısı olan kişi Sabri Uzun'a geliyor.”

ŞURA BAŞKANI GÜVEN”

“Şu anda söylüyorum bunu açıkça dilekçelerde yazdığım için söylüyorum. Recep Güven, Gülen cemaatinin kurumlar içerisindeki hücre yapılanmasında emniyet istihbarat daire başkanlığının şura başkanıdır. Recep Güven bir takım Ergenekon ile ilgili belgeleri getiriyor. Bu belgeler ilk nerede çıktı 2001 yılında... Tuncay Güney efendinin ofisinde bulundu bu belgeler...

“Sabri Uzun, Recep Güven'in kendisine geldiğini ve Ergenekon ile ilgili belgeleri getirdiğini, Silahlı Kuvvetler içerisinde böyle bir yapılanma olduğunu dolayısıyla buna ilişkin bir projeli çalışma yapmak istediğini söylüyor. DEVAMI