İlk yapacağımız çok kısa zaman kalmış olan seçimlerde 9 yıldan beri süre gelen sistemi değiştirmek olmalı.
Bunu ÖSYM’de hakları yenen gençlerimiz için, bunu sadece ve sadece işsizim dediğinde dayak yiyen halkımız için, bunu daha adı resmi kayıtlarda bile olmayan Ergenekon Örgütü adı altında Silivri Ceza evinde tutuklu olarak bulunan Aydınlarımız için, bunu daha 3 gün önce biber gazından yaşamını yitiren Metin Hoca için, bunu iktidar tarafından ablukaya alınmış HSYK için, bunu sadece PARASIZ EĞİTİM İstedikleri için 20 ay içerde tutuklu kalan ve eğitimlerinden mahkum bırakılan 2 üniversite gencimiz için yapmalıyız. İleri Demokrasi için, Adil Yargılanma için Faili Meçhul Cinayetler için, daha medeni bir yaşam için yapmalıyız.
Moğolların çok güzel bir şarkısı var. “Bişey yapmalı” Bu şarkıdaki sözleri okuduktan sonra çokta bir şey yazmaya gerek yok aslında Rant ’tan Oy’dan, Adaletten, Faili Meçhuller ’den fikirlerden o kadar güzel bahsetmiş ki dizelerinde, BU YÜZDEN BİŞEY YAPMALI diyorum.
Gelin 12 haziran seçimlerde BİŞEY YAPALIM. Adaleti, Demokrasiyi, Faili Meçhulleri, Aydınlarımızı, Üniversite Rektörlerimizi, Gazetecilerimizi, Yazarlarımızı, Üniversite Öğrencilerimizi savunmak için BİŞEY YAPALIM.  

Yeşim TURAN

birisi oy peşinde
öteki rant işinde
kıyamet değilse bile
bişey kopmalı

bişey yapmalı
hey bişey yapmalı
hey bişey yapmalı
hey

herkesin fikrince
farkımız çok ince
yutmaya gelince
demir lokmayı

hileli terazi
han hamam arazi
konuşanı aşi
deyip içeri tıkmalı

faili meçhuller
çöple beslenenler
çalıp duran ziller
uyandırmalı

yolun ortasında
henüz onaltısında
insanım insanım diyorsa
bişey yapmalı