80 yıllık ünlü ayakkabı markası Hotiç'in 31 Ağustos'ta ilan ettiği konkordato sonrası ilk duruşması yapıldı. Asliye Ticaret Mahkemesi, davaya atadığı geçici komiser heyetinin 3 aylık süre için olumlu görüş bildirmesi üzerine davalı Hotiç'e bir yıllık kesin süre verdi. Alacaklı avukatları karara tepki gösterdi. 150 alacaklı davaya müdahil oldu.Türkiye’de 150 satış noktası bulunan 80 yıllık ünlü ayakkabı markası Hotiç, 31 Ağustos’ta mahkemeye başvurarak konkordato talep etmişti. Şirket tarafından yapılan açıklamada ise “Son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL’de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle şirketimiz, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamıştır” denilmişti.İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, 3 aylık süre vererek şirkete 3 kişiden oluşan konkordato komiseri atadı. Hotiç’le iş yapan yaklaşık 150 alacaklı da davaya müdahil oldu. Bugün konkordato davasının ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya Hotiç’in avukatı ile alacaklıları temsilen yüze yakın avukat katıldı.

KONKORDATO KOMİSER HEYETİ OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Mahkeme başkanı, davaya atanan komiser heyetinin sunduğu raporunda, şirketin faaliyetlerinin 3 aylık süre içinde olumlu şekilde ilerlediği yönünde görüş bildirdiğini açıkladı. Hotiç avukatı da bir yıllık kesin süre verilmesini, geçici komiser heyetinin de görevine devam etmesini talep etti.

TEMSA konkordato ilan etti! TEMSA konkordato ilan etti!

ALACAKLILAR TEPKİ GÖSTERDİ: MARKA DEĞERİ YÜKSEK GÖSTERİLDİ

Hotiç tarafından kimsenin yer almadığı duruşmada söz alan alacaklı avukatları ise konkordato komiserinin hazırladığı rapora tepki gösterdi. Alacaklı avukatı, “Hotiç bu süre içinde geçmiş döneme ait borçlarını ödüyor. Bizim müvekkillerimiz ise zarara uğratılıyor. Heyet bu konuyu incelememiş. Şirketin iflasına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi. Başka bir alacaklı avukatı da, bilirkişinin Hotiç’in marka değerini fahiş miktarda hesaplandığını öne sürdü. Alacaklı avukatı, “Hotiç’in marka değeri 150 milyon TL, borcu ise 400 milyon TL. Ancak, marka değeri 408 milyon TL üzerinde gösterilmeye çalışılıyor” dedi.

HOTİÇ AİLESİ KONKORDATO İLAN ETMEDEN ÖNCE YÖNETİMİ DEVRETTİ

Yine başka bir alacaklı avukatı ise Hotiç’in bütün yönetim kurulu üyelerinin konkordato ilan etmeden iki hafta önce yapılan genel kurul toplantısında istifa ettiklerini belirtti. Yönetim Kurulunda sadece E. Ç. isimli bir kişinin bırakıldığını belirten alacaklı avukatı, bu davranışın mal kaçırmaya yönelik olduğunu iddia etti. Hotiç’le kira sözleşmesi olan alacaklı avukatları da kira sözleşmelerinin feshini talep ederken, Hotiç’in çek verdiği alacaklılar ise muhatap bankaların çeklere karşılıksız kaşesi vurarak ödeme yapmadıklarını belirterek mahkemeden ödeme yapılması konusunda karar verilmesini talep etti.

MAHKEME BİR YILLIK KESİN SÜRE VERDİ: BAŞARIYA ULAŞAMAYACAKSA DERHAL RAPOR EDİLSİN

Ara kararını oluşturan mahkeme heyeti, Hotiç avukatının bir yıllık kesin süre verilmesi yönündeki talebini kabul etti. Geçici komiser heyetinin görevine devam etmesine karar veren mahkeme, komiser heyetince bugünden itibaren ayda bir kez olmak üzere mahkemeye rapor sunmasına, şirketin amaçladığı iyileşmenin gerçekleşmesinin tespit edilmesi veya konkordatonun başarıya ulaşamayacağının anlaşılması durumunda mahkemeye derhal rapor ile bildirilmesine oy birliği ile karar verdi.

https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/hotice-bir-yil-sure-2760303/