Muğla'da motosikletle kaza yapan genç, ağır yaralanan 17 yaşındaki kız arkadaşını 5 dakika mesafedeki hastaneye götürmek yerine olay yerinde bırakıp, arkadaşlarının yardımıyla başka bir yere giderek kazayı burada yapmış gibi gösterdi.

Genç kız 3 gün sonra ölürken, zanlı suçunu itiraf etti. Milas'ta oturan 26 yaşındaki işsiz Hamza Altan, geçen cumartesi akşamı, Dibekderesi mahallesinde kontrolünü kaybedince motosiklet devrildi. Kazada sürücü gençle birlikte arkasında bulunan 17 yaşındaki Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi Seher Poyraz da yaralandı.

İddiaya göre Hamza Altan, kazayı 112 Acil Servis Ekipleri'ne haber vermek ve Poyraz'ı 5 dakika mesafedeki Devlet Hastanesi'ne götürmek yerine, arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Kısa süre sonra olay yerine gelen arkadaşları da Seher'i yaralı halde yol kenarına çekip olay yerinde bırakarak, Altan'ı ve motosikletini alıp Avşar Mahallesi'ne götürdü. Bir süre sonra yaralı genç kızı gören vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen 112 Acil Servis Ekipleri, başı asfalta çarpan ve kaskı olmadığı için ağır yaralanan Seher'i ilk müdahalenin ardından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 

TOPRAĞA VERİLDİ 

Kazayı yapan Hamza Altan ve motosikleti kaçırıldığı için olay yerinde kaza izi kalmadı. Bu arada Altan ve arkadaşları da Avşar Mahallesi'nde kaza yapmış süsü vererek, 112 Acil Servis'i arayıp yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, yaralı haldeki Altan'ı da aynı hastaneye kaldırdı. Durumu ağır olan Seher ise Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen talihsiz kız, önceki gün toprağa verildi.

İkinci kaza ihbarı yapılan yerde araştırma yapan jandarma, burada da herhangi bir kaza izine rastlamayınca, Hamza Altan'ın ifadesini ikinci kez aldı. Çelişkili ifadeler veren Altan, sonunda gerçeği itiraf etti. Tedavisinin tamamlanmasının ardından önceki gün adliyeye sevk edilen Altan, denetimli serbestlik yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak arandığı başka bir suç nedeniyle tutuklandı. 

Kaynak: HABER7.COM