İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonunca düzenlenen “Bahar Paneli “03.Nisan 2011 Pazar günü saat 13.00 – 18.30 arasında Orhan Adli Apaydın Konferans Salonunda yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özlem Aksungur yaptı. Paneli Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Hülya Yalçın yönetti. Av. Hülya Yalçın yoğun ve geniş konu içeren bu panelde üstün bir performans göstererek önemli konuşmacıların sunumlarını sırasıyla katılımcılara aktarılmasını sağlayarak panele katılan uzman kadroyu ve katılımcıları en güzel şekilde ağırladı.

Paneldeki en can alıcı nokta ise Hayvan Hakları'ndan bahsederken tüm konuşmacıların ve katımcıların "hayvan" kelimesi yerine başka isimlendirmeler bulmuş olmalarıydı.Örneğin: Yaşam dostu,vb...
 
Veteriner Hekimi Sn. İsmet Çolakel Mobil Kısırlaştırma konusunda çok önemli bilgiler verdi. Panelde İstanbul Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Sn. Prof.Dr. Murat Aslan’da konuşmacıydı. İsmet Bey’in ardından Sn. Murat Bey’de önemli açıklamalar sundu. Prof.Dr. Murat Aslan,  basına bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalarda yanlarında olmadıkları için, basının desteğini alamadıkları için serzenişte bulundu. Basın bildirgesi şeklinde hazırladığı metni yakın zamanda yayınlayacağız.
 
İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı, Av. Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu ise bilindiği gibi bugüne kadar Hayvan hakları konusunda çok fazla çalışmalar yapmıştır ve bu konudaki çalışmalarına son derece hızla devam etmektedir. Kendisi Panel ’de Bireyin Hamilelik döneminde evde hayvan besleme konusunda çok detaylı açıklamalarda bulundu. Yeni dünyaya gelmiş olan bir bireyin bulunduğu evde hayvan beslenmesinin gerekli tedbirler alındığında halk arasında bildiği gibi sakıncasının hiç bir şekilde olmadığın, aksine Çocuk Gelişiminde hayvanların önemli katkılarının bulunduğu belirtti. Yeni bir bireyin dünyaya gelmesiyle o ana kadar birlikte yaşadığınız yaşam dostunuzun terk edilmeye mahkûm edilmesi onu gerçekten beklenmedik durumlara sokacaktır ve psikolojisi bozulacaktır dedi. “HİÇBİR CANLI TERKEDİLMEYİ HAKETMEZ” diyerek sunumunda ana fikri belirtmiş oldu.
 
Bir diğer konuk olan Dr. Meltem Ulutaş Esatgil ise hamile bayanların özellikle çok merak ettiği Toksoplazma konusunda bilgiler verdi.
 
Veteriner Hekim Nilay Tezsay ve Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nın gönüllü yöneticisi olan Meral Olcay’da konuşmacı olarak katıldılar ve kısaca kendi sunumlarını gerçekleştirdiler.

Paneli 06 Nisan Çarşamba tarihinden itibaren www.radyoadaletinsesi.com web radyosundan dinleyebilirsiniz.
 

PANELE AİT FOTOGRAFLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.