İstanbul Barosu'na 41 bin 462  avukat kayıtlı, dün yapılan seçimlerde 26 bin 294 avukat oy kullandı. Seçimi kazanan Önce İlke kullanılan oyların %30.72'sini aldı.

2016 yılı seçimlerinde Önce İlke  Çağdaş Avukatlar Grubu 13.019 (%54,42) oy aldı.

Görüldüğü gibi son seçimde Çağdaş Avukatlar Grubu oylarında dramatik bir düşüş var.

İstanbul Barosu seçim sonuçlarına baktığımızda İstanbul Barosunu avukatların ezici çoğunluğunun karşı oy verdiği Durakoğlu ve arkadaşları yönetecek.

İstanbul Barosu seçimlerini kazanan önce ilke kullanılan oyların %30.72’sini aldı. Kullanılan oy sayısına göre avukatların %70’i seçilmiş bulunan Başkan Av. Mehmet Durakoğlu ve yönetimine karşı oy vermiş bulunmaktadır. Bu sonuç Avukat Hareketi (Av. Dr. Başar Yaltı) grubunun yaptırdığı anketi doğrulamaktadır.  Sözü edilen anket sonuçlarına göre avukatların %70’i mevcut yönetimi istemediklerini belirtmişti.

Seçime katılan ve oy kullanan avukat sayısına göre avukatların %70’i seçimi kazanan Önce İlke yönetimine karşı iken bir diğer hesaba göre ise seçimi kazanan Önce İlke İstanbul Barosuna kayıtlı avukatların %20’sinin desteğini almış bulunmaktadır.

Önce İlke yönetiminde giderek yalnızlaşan ve avukata yabancılaşan İstanbul Barosu eğer mevcut yönetim katılımcı önlemler ile avukatı kucaklamayı başaramazsa baro daha da yalnızlaşacaktır.

2018 İstanbul Barosu seçim sonuçları seçim sistemi tartışmalarını gündeme taşıyabilir.

Av. Rahmi Ofluoğlu