Tören İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal’ın Anıtkabir özel defterine yazdığı mesaj ile son buldu. KOCASAKAL Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:
 
Büyük Atatürk,
İstanbul Barosu olarak yine huzurundayız.
Emperyalizme karşı topyekûn bir mücadele sonu elde edilen bağımsızlığımızı taçlandıran, yıkılmış dağılmış bir toplumdan özgür ve başı dik ulus yaratan Cumhuriyetimizin 88. Yılını kutluyoruz.
 
Ne yazıktır ki, Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayamamış, onunla 88 yıllık bir mücadele ve hesaplaşma içinde olan anlayış emperyalizmin de desteğiyle son dönemlerde çeşitli yalanlarla saldırılarını artırmıştır.
Cumhuriyet bugüne dek hiç olmadık boyutta bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bu günlerde “yeni” anayasa söylemiyle Cumhuriyet ve onun kuruluş felsefesinin tasfiyesinin hukuki altyapısı oluşturulmak istenmektedir. Ahval ve şerait son derece kötüdür.
Ancak rahat uyu ATAM. Henüz memleketin bütün kaleleri zapt edilmiş değildir. İstanbul Barosu bu oyunun ve tuzağın, Cumhuriyeti ve üniter devleti tasfiye girişiminin bir parçası olmayacak ve her ne pahasına olursa olsun bugüne dek olduğu gibi bundan böylede kurduğun laik cumhuriyete ilke ve devrimlerine, demokratik hukuk devletine sonuna kadar ve kararlılıkla sahip çıkacaktır.
88 yıl önce olduğu gibi yine başaramayacaklar.
En derin sevgi, saygı ve minnet duygularımızla…
 
İstanbul Barosu Adına
Başkan
Av. Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL


FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR...