1 Mayıs kutlamasına katılanlar sabah saatlerinde başlayan yürüyüşlerle çeşitli sloganlar atarak dört koldan Taksim Cumhuriyet Alanına ulaştılar. İstanbul Barosu, Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baroya bağlı avukatlarla temsil edildi. Kortejde Çağdaş Hukukçular Derneği de yer aldı. DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası üyesi olan Baro çalışanları ise kendi sendikalarıyla birlikte yürüyüşe katıldı.
 
Yıllarca 1 Mayıs’a kapalı olan Taksim Cumhuriyet Alanına geçen yıl biber gazı ve coplanma pahasına giren emekçiler, bu yıl halaylarla girdiler. Emekçiler Taksim’de barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini dile getirdiler.
 
İşçi liderleri, Kanlı 1 Mayıs’ta öldürülen emekçiler için Kazancı Yokuşu başında saygı duruşunda bulunarak karanfiller bıraktılar. Konfederasyon Başkanları ise kürsüden yaptıkları konuşmalarda ülke sorunlarını dile getirdiler.
 
Büyük bir şenlik havasında geçen 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları, büyük bir olgunluk içinde geçti. Geçmiş yıllardaki gibi tatsız bir olay yaşanmadı. İşçiler, emekçiler ve tüm toplum katmanları büyük bir bilinç gerektiren böylesi bir toplumsal olaydan yüzlerine akıyla çıkmasını bildiler. Şenlik havasında ayrı kollardan yürüyerek bir araya geldiler, buluştular, bayramlarını kutladılar ve şenlik havasında alanı boşalttılar.
 
 
 
  







 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 İstanbulbarosu