Sevgili dostum Rahmi, dün gece yayımladığın " İstanbul Barosu Genel Kurulundan İzlenimler" başlıklı yazını okudum. Yazıyı okuduktan sonraki düşüncelerimi, şaşkınlığımı ve öfkemi belirtmeden geçemeyeceğime karar verdim.


Sevgili dostum yazını okudum, Çok sübjektif yazmışsın. Şöyle ki Eski dava ve yol arkadaşımız olan Av. Fikret İlkiz'in konuşmasının SAHİR ERMAN ile ile ilgili olan bölümü tam bir tarihi dalaletti. Sahir Erman'ın Sulhi DÖNERER ile verdiği bilirkişi raporlarıyla ülkemizin çok sayıda AYDIN'ın hapis yatmasının mimari olan ve faşizmin emrinde ömür tüketimiş biridir.

Fikret İlkiz hangi haklı gerekçelerle faşist ,en azından azılı bir sağcı ķişiyi hukuk devleti ve özgürlük kahramanı ilan etti.
Ciddi bir hukukçu olarak bildiğim Fikret İlkiz'in  Sahir Erman'nın yerine UYGARLIK TARİHİ adlı dünyaca ünlü kitabın yazar Sevgili hocamız Anıt hukukçumuz SERVER TANilli'den bahsetmek varken ve onun kitabından Özgürlük kahrmani olarak ele almasını beklerdim.O da olmamış BÜLENT TAR'a ne olmuş. O da yetersiz  TARIK ZAFER TUNAYAN' nın sahiden acaba ne eksiği var. Gelişmeleri dikkatle izlemediğini sanıyorum. Fikret İlkiz'in Sahir Erman'nı  özgürlük kahramanı ilan etmesi tek örnek de değil. İşçi grevleri sırasında Huseyin  Yarsuvat/YARSUVAT HUKUK Bürosu MES ve TİSK in hukuk müşaviri olarak KONTR/GERİLLA ile işbirliği yapıp faili meçhul infazlarinin arkasında olduğu bilinen bay HÜSEYIN YARSUVAT ı yanına alarak CUMHURİYET GAZETESİ nin eski TKP pişmanlarınin  savunmasını üstlenmesinin gerekçesini bizlere açıklaması gereklidir.

BENCE sebep belli FİKRET İLKİZ  ĎÖNMELER'e katılmış. Durum bu konuşmayla kesinleşmistir.

Av. Mustafa Özkan Kökçeli