Adaletbiz, İcra İflas Kanunu’nda yapılan değişiklikler üzerine Av.Talih Uyar’ın  görüşlerini aldı.

Uyar,  ” İcra İflas hukukunda yapılan Temmuz değişikliğinden sonra, İcra İflas Kanunu’nun %15’i yani yaklaşık 60 maddesi etkilendi. Bu etkilenme  hem usul kanunundaki değişiklikler,  hem borçlar kanunundaki hem de Türk Ticaret Kanunu’ nda ki değişikliklerle ilgili olarak oldu.

Yapılan bu değişiklikler dışında ayrıca kanun, Adalet Bakanlığının oluşturduğu komisyon tarafından diğer maddeleri için yeni kanun çalışmalarına başladı.

4-5 sene içerisinde tıpkı Borçlar ve Ticaret Kanunu gibi sıfır kilometre Yeni İcra İflas Kanunu olacak. Ancak bu değişiklik 4-5 seneyi bulacak bir çalışma ile tamamlanacaktır.  O zamana kadar mevut 60 maddedeki değişiklikle devam edecek. Yapılan değişiklikler şu anda olumlu değişikliklerdir, tabi yeterli değildir. Yeni komisyon, olması gereken değişiklikleri hazırlayacak. Ben de önümüzdeki günlerde yapılması gereken değişiklikleri madde madde belirteceğim” dedi.



Av.Talih UYAR'ın 6352 ve 6103 sayılı Kanunlarla, İcra İflas Kanununda yapılan değişiklikler üzerine vermiş olduğu konferans notlarını içeren kitapçık için TIKLAYINIZ.





Adaletbiz / Yeşim TURAN